22.11.2013 10:53

Aicina pārtraukt sabiedrību degradējoša TV raidījuma veidošanu

Autors  Kristīne Jančevska
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aicina pārtraukt sabiedrību degradējoša TV raidījuma veidošanu ekrānuzņēmums

Nopietnas domstarpības dažādos sabiedrības slāņos ir radījis LTV īstenotais projekts – raidījums "Aizliegtais paņēmiens".

Tajā, radot un izdomājot dažādas provokatīvas un fiktīvas situācijas, tiek filmēti cilvēki, viņu reakcijas, atskaņotas ierakstītas telefona sarunas, paustie uzskati un rīcības. Pēc tam tas tiek parādīts LTV1 un visas sabiedrības un raidījumā pieaicināto ekspertu priekšā iztirzāts. Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sabiedriski konsultatīvās padomes pārstāve Elita Kleinhofa-Prūse pieprasa pārtraukt šī raidījuma veidošanu, nosūtot atklātu vēstuli.

"Kāds mērķis ir šādam raidījumam? Varētu domāt – neiecietības mazināšana sabiedrībā, ja vien gala rezultāts nav rūgtums par LTV vadības visatļautību, sabiedrības iebiedēšana un Satversmē noteikto brīvību ierobežošana. Tas nekādi nesaskan LTV sabiedriskā pasūtījuma vadlīnijām – demokrātiskas un saliedētas sabiedrības veidošanu," uzsver Elita Kleinhofa-Prūse.

NEPLP sabiedriski konsultatīvās padomes pārstāve atgādina, ka LTV sabiedriskā pasūtījuma vadlīnijas ir nacionālās identitātes, valodas, kultūras un sociālās atmiņas stiprināšana, demokrātiskas un saliedētas sabiedrības veidošana, piederība pie Eiropas un starptautiskās kopienas, izglītības un zināšanu izplatīšana, radošuma un uzņēmības veicināšana, kā arī bērnu un jauniešu iesaiste.

Iepriekš:
Kristiešu spiediena rezultātā panāk, ka neslēdz LTV raidījumu "Vertikāle"

Mediji – objektivitāte, vara un cilvēks – cik tālu drīkst iet?