04.09.2013 13:21

VIDEO: aicinājums sākt diskusiju par valsts atjaunotni un tautas vēlētu prezidentu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Biedrība "Par tautas dzīvību" izstrādājusi grozījumus Satversmē, lai nodrošinātu tautas vēlētu prezidentu ar plašām pilnvarām izpildvaras ietekmēšanā un kontrolē. Ar Satversmes grozījumiem var iepazīties biedrības interneta mājaslapā www.partautasdzivibu.lv. Biedrība "Par tautas dzīvību" izstrādājusi grozījumus Satversmē, lai nodrošinātu tautas vēlētu prezidentu ar plašām pilnvarām izpildvaras ietekmēšanā un kontrolē. Ar Satversmes grozījumiem var iepazīties biedrības interneta mājaslapā www.partautasdzivibu.lv. publicitātes; www.foto.delfi.lv

Piedāvājam nelielu video ieskatu no 3. septembrī Rakstniecības un mūzikas muzejā biedrības "Par tautas dzīvību" rīkotās preses konferences.

Jau vēstīts, ka biedrība vēlas uzsākt atklātu diskusiju par to, kā nodrošināt tautas tiesības uz suverēno varu – tiesībām nepastarpināti ievēlēt valsts prezidentu, brīvi izvēlēties, ievēlēt un atsaukt Saeimas deputātus un iestāties par cilvēcisko pamatvērtību prioritāti valsts politikā: "Tikai balstoties uz tām un organizējoties tautas kustībā, kurā pārstāvēti visi sabiedrības slāņi un visu tautību cilvēki, kuri jūtas piederīgi Latvijai un ir gatavi strādāt tās labā, varēsim stāties pretī globalizācijas negatīvajām tendencēm, atgūt mūsu zemi, mežus un laukus, nodrošināt darbu un pārticību, atjaunot ekonomiku, apstādināt tautas noasiņošanu – piespiedu ekonomisko emigrāciju, pasargāt mūsu bērnus no ētisko un garīgo vērtību degradācijas, nosargāt tiesības uz dabīgu ģimenes institūtu un valsts neatkarību."

Tieši tāpēc biedrība "Par tautas dzīvību", kuru nesen dibinājuši dažādu jomu eksperti, ekonomisti, juristi, kultūras un mākslas pārstāvji – Dr. oec. Inesis Feiferis, dramaturģe Lelde Stumbre, Dr. oec. Ivars Brīvers, aktrise Zane Jančevska, M. Econ., Dipl. Ing. Vilnis Zakrevskis, jurists un uzņēmējs Dmitrijs Trofimovs un citi sabiedrībā zināmi cilvēki – aicināja uz preses konferenci, kurā piedalījās arī Liepājas diecēzes bīskaps Pāvils Brūvers, Dr. habil. chem.Ivars Kalviņš, žurnāliste Eva Lūse, Dr. oec. Iļja Gerčikovs, Latvijas Universitātes vadībzinātņu doktors, kultūrvēsturnieks, pedagogs, mūziķis Andrejs Mūrnieks un Mg Sociālajā darbā ar ģimenēm Ilona Bremze. Klātesošie tajā tika iepazīstināti ar biedrības mērķi un pamatvērtībām, kā arī priekšlikumiem likumu izmaiņām tautas gribas īstenošanai Latvijā.

Ieskatam dažu runātāju video un atbildes un preses uzdotajiem jautājumiem:

Ilona Bremze



Eva Lūse


Andrejs Mūrnieks


Pāvils Brūveris


Ivars Kalviņš