23.01.2014 11:15

Publisko lekciju ciklā "Domāsim kopā!" turpinās diskutēt par globalizācijas ietekmi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Rīgā "Mazajā ģildē" turpinās pagājušajā gadā iesāktais publisko lekciju cikls "Domāsim kopā!".

Lekcijas ir populārzinātniskas – par kultūras, ekonomikas, filozofijas, vēstures, mākslas, reliģijas un sabiedriskās dzīves jautājumiem. Ar savu redzējumu uzstājas Latvijā populāri lektori un augstskolu mācību spēki.

Pagājušajā gadā īpašu atsaucību ieguvuši lektori Dr. hab. philos. Maija Kūle, Dr. theol. Leons Taivāns, Mg. oec. Vilnis Zekrevskis, kuri sarežģītus procesus un problēmas sabiedrībā spēja izskaidrot saprotami un kompetenti atbildēt uz interesentu jautājumiem. Pēc katras lekcijas bija atvēlēts laiks diskusijām un kopīgiem atbilžu meklējumiem.

Šogad paredzēts, ka lekcijas vadīs vēstures zinātņu doktors Harijs Tumans, ekonomikas doktors Ivars Brīveris, Organiskās sintēzes institūta direktors Ivars Kalviņš, teoloģijas doktore Elizabete Taivāne, bioloģijas zinātņu doktors Jēkabs Raipulis, etnologs un folklorists Aldis Pūtelis, kā arī vēl citi. Diskutēts tiks arī par Satversmes preambulas projektu, zinātnes un reliģijas attiecībām, modernām socioloģiskām teorijām un citām aktualitātēm.

Cikla idejas iniciators LU vadībzinātņu doktors Andrejs Mūrnieks uzskata, ka svarīgi ir meklēt patiesību kopā: "Nevis norobežoties nelielās akadēmisku speciālistu vai žurnālistu un politiķu grupiņās, kas kļūst par ekspertiem visās jomās, bet sabiedrības, zinātnes un kultūras problēmas apspriest publiski."

Publiskās izglītojošās lekcijas "Mazajā ģildē" šogad plānotas divreiz mēnesī. Tās notiek katra mēneša otrajā un ceturtajā ceturtdienā no pulksten 18 līdz 19.30 Vecrīgā, Amatu ielā 3/5, tālrunis papildinformācijai – 67311686.

Nākamajā lekcijā par globalizācijas procesu ietekmi uz Eiropas un Latvijas ekonomiku šo ceturtdien, 23. janvārī, uzstāsies Dr. oec. Ivars Brīvers.

Ieejas – brīva. Laipni lūgti visi interesenti.

Iepriekš:
Arī jaunajā gadā turpinās un aicina lekciju cikls "Domāsim kopā!"
Kultūras centrā "Mazā ģilde" turpinās publisko lekciju cikls "Domāsim kopā!"
Lekciju cikla "Domāsim kopā" nākamajā reizē spriedīs par islāma ietekmi
Kultūras centrā "Mazā ģilde" sāksies publisko lekciju cikls "Domāsim kopā!"