26.11.2013 12:05

Kultūras centrā "Mazā ģilde" turpinās publisko lekciju cikls "Domāsim kopā!"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Mazā ģilde". "Mazā ģilde". www.kultura.riga.lv

Lekcijas ir populārzinātniskas – par kultūras, ekonomikas, filozofijas, vēstures, mākslas, reliģijas un sabiedriskās dzīves jautājumiem.

Ar savu redzējumu uzstājas Latvijā populāri lektori un augstskolu mācību spēki. Lekcijas domātas jebkura vecuma interesentiem. Tās notiek kultūras centra "Mazā ģilde" Bellacord zālē. Pēc katras lekcijas atvēlēts laiks diskusijām un kopīgiem atbilžu meklējumiem.

Cikla rīkotāji uzskata, ka svarīgi ir meklēt patiesību kopā, nevis norobežoties nelielās akadēmisku speciālistu vai žurnālistu un politiķu grupiņās, kas kļūst par ekspertiem visās jomās. Tādēļ ir laiks sabiedrības, zinātnes un kultūras problēmas apspriest publiski.

Lektori ir Latvijas Universitātes habilitētā doktore filozofijā profesore Maija Kūle, ekonomists Vilnis Zakrevskis, vēstures zinātņu doktors Harijs Tumans, mākslas zinātņu doktors Andris Teikmanis, teoloģijas doktors Leons Taivans un citi.

Publiskas izglītojošās lekcijas Mazajā ģildē paredzētas arī nākamgad divreiz mēnesī. Tās notiek katra mēneša otrajā un ceturtajā ceturtdienā no pulksten 18 līdz 19.30 Vecrīgā, Amatu ielā 3/5, bet lekciju cikla pārtraukums sakarā ar svētkiem būs visu decembra mēnesi.

Šā gada pēdējā lekcija ceturtdien, 28. novembrī, būs veltīta Postmodernisma un klasiskās Eiropas kultūras attiecību problemātikai. To lasīs un diskusijas vadīs Latvijas Universitātes profesore Maija Kūle.

Ieejas – bez maksas, laipni aicināti visi interesenti! Cikla idejas autors un atbildīgais par lekciju tematiku ir Latvijas Universitātes vadībzinātņu doktors Andrejs Mūrnieks (tālrunis: 67311686).

Iepriekš:
Lekciju cikla "Domāsim kopā" nākamajā reizē spriedīs par islāma ietekmi