31.10.2012 10:49

Nepienes vīnogas un šampanieti

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Dienas, kad gadās tādi intervējamie kā horeogrāfe Līga Liberte, iegūst īpašu noskaņu. Žurnālistam ir tā laime un iespēja iedvesmoties no talantīgiem, enerģiskiem un optimistiskiem sarunu biedriem.

Katru reizi pēc sarunas ar šādiem cilvēkiem ir līdzīga sajūta kā iemīloties. Dzīve šķiet skaista visos sīkumos. Un problēmas, kas šķiet tādas esam, ir nekas cits kā iedvesmas avots lielām lietām. Tādi cilvēki iedveš pārliecību, ka sev ir jānotic par 100 % un tā arī jādzīvo.

Līga apzināti sev apkārt pulcē cilvēkus, kas viņu iedvesmo un dod spēku. Viņa ir atteikusies no tiem, kas nenāk par labu izaugsmei un attīstībai. Tiem, kas netic. 27 gados viņa ir neatkarīga un talantīga džeza deju meistare un dara tikai to, kas pašai sagādā prieku. Viņa nedara lietas tikai tāpēc, ka tās būtu jādara.

Līdzīgas, pacilājošas sajūtas pārņēma arī pēc intervijas ar cigoriņu kafijas "Alīda" radītāju Jolantu Kovnacku un pēc viesošanās pie Ineses un Pētera Kaļviem, kas likteņa pabērniem dod iespēju būt laimīgiem. Tie ir cilvēki, kas ar savu darbu ir spējīgi ne tikai aizraut citus, bet arī iedvesmot. Viņi ir pierādījums tam, ka nav jāpiedzimst bagātā ģimenē vai jābūt ietekmīgas sabiedrības daļas loceklim, lai savā dzīvē kaut ko sasniegtu.

Pietiek noticēt sev un gādāt par to, lai apkārt būtu cilvēki, kas ceļ un palīdz augt. "All dreams come true" (no angļu val. – "Visi sapņi piepildās") – tetovējums ar šādu saukli ir horeogrāfes Līgas dzīves moto. Viņa uzskata, ka paradīze ir tepat uz zemes. Viņa nevaino valdību un nesūkstas par to, ka vīnogas un šampanieti dzīvē neviens nepienes uz paplātes. "Dzīvojam arvien labāk un labāk," – tā intervijā sacīja Kaļvu ģimenes mamma Inese.