26.12.2012 14:38

Nacionālajā botāniskajā dārzā vēlas atjaunot ēkas un celt jaunu oranžērijas kompleksu par 1,59 miljoniem latu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Lai saglabātu bioloģisko daudzveidību un uzlabotu infrastruktūru, Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī vēlas atjaunot vairākas ēkas, kā arī uzbūvēt jaunu oranžēriju.

Nacionālais botāniskais dārzs rudenī bija izsludinājis iepirkumu konkursu par šo darbu veikšanu, un tajā par labāko atzīts uzņēmuma SIA "Ekoteh Būve" piedāvājums darbus veikt par 1,59 miljoniem latu, pēc informācijas Iepirkumu uzraudzības biroja vietnē vēsta LETA.

Par šo summu ir paredzēts uzbūvēt jaunu oranžērijas siltumnīcu kompleksu ar palīgtelpām, rekonstruēt laboratorijas, dendrofloras ēkas un katlu māju, kā arī projektēt un rekonstruēt inženierkomunikācijas un siltummezglu.

Kā skaidro botāniskā dārza vadība, oranžērijas siltumnīcu izmantos bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai, lai nodrošinātu izzūdošo sugu saglabāšanu, kā arī pavairošanas iespēju sugu atjaunošanai dabā. Paredzēts, ka šai oranžērijai būs nodrošināta daļēja apmeklētāju pieejamība.

Veicot būvdarbus, būs arī jāuzlabo vides pieejamība telpām, proti, jānodrošina, ka lieveņa vai ieejas vējtvera brīvais platums ir vismaz 1500 milimetru, bet minimālajam atvērtu durvju brīvajam platumam jābūt ne mazākam par 900 milimetriem. Savukārt ārējo durvju sliekšņa augstums nedrīkst pārsnieg 15 milimetrus. Tāpat publiska rakstura ēkās katrā stāvā būs jābūt vismaz vienai atsevišķai invalīdu tualetei vai tualetes kabīnei, kur telpas plānojumam ir jābūt vienkāršam, bez asiem izvirzījumiem. Vēl jānodrošina, ka celiņi botāniskā dārza teritorijā ir piemēroti arī cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.

Konkursa nolikumā teikts, ka darbi būs jāizpilda 20 mēnešu laikā.

Iepriekš:
Nacionālajā botāniskajā dārzā gaidāmas pozitīvas pārmaiņas par diviem miljoniem latu