16.10.2012 13:15

"Siguldas svaigo gaisu" visvairāk izķer vietējie

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz "Siguldas svaigā gaisa" skārdenes atrodams "QR" kods, ko izmantojot viedtālrunī var atvērt interneta vietni, kurā publicēts Siguldas apkārtnes tūrisma objektu saraksts, kas aizvien tiek papildināts. Uz "Siguldas svaigā gaisa" skārdenes atrodams "QR" kods, ko izmantojot viedtālrunī var atvērt interneta vietni, kurā publicēts Siguldas apkārtnes tūrisma objektu saraksts, kas aizvien tiek papildināts. Krišjānis Grantiņš

Kaut gan suvenīrs "Siguldas svaigais gaiss" piesaistījis ārvalstu ceļotāju uzmanību, to vairāk iegādājušies vietējie ceļotāji.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja Siguldas Tūrisma informācijas centra (TIC) speciāliste Irma Grosberga, suvenīra ražotāja – biznesa vadības pakalpojumu uzņēmuma "Brain How" – produktu par 2,99 latiem ceļotāji kopš vasaras sākuma var iegādāties gan viesnīcās Siguldas apkārtnē, gan Siguldas TIC.

Gaiss skārdenē pats par sevi nav nekas jauns, taču uz "Siguldas svaigā gaisa" skārdenes atrodams "QR" kods, ar ko, izmantojot viedtālruni, var atvērt interneta vietni, kurā publicēts Siguldas apkārtnes tūrisma objektu saraksts. Tajā ir ietverti arī mazāk zināmi objekti, turklāt šis saraksts arvien tiek papildināts.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Edmunds Bērziņš uzsvēra, ka "Siguldas svaigā gaisa" mērķis ir netradicionālā veidā informēt par Siguldas tūrisma objektiem. Savukārt I. Grosberga apliecināja, ka tieši iespēja ar "QR" koda palīdzību uzzināt vairāk par tūrisma objektiem Siguldas apkārtnē Latvijas tūristus līdz šim interesējusi visvairāk.

E. Bērziņš pastāstīja, ka "Siguldas svaigais gaiss" ir pirmais uzņēmuma produkts, kas tiek ražots. Oktobra sākumā "Siguldas svaigā gaisa" idejas autore dizainere Dace Runča saņēma "Gada balvu dizainā" – viņa ieguva 3. vietu kategorijā "Grafiskais dizains".

Iepriekš:
Oriģināla biznesa ideja jeb kā uzņēmējs tirgo gaisu Siguldā
Kārbās pilda un pārdod Siguldas gaisu