31.07.2012 13:56

Ikšķilē ceļus labo ar vietējo izejmateriālu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Kopš Ikšķilē izveidota Ikšķiles novada pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Ikšķiles māja" (INPSIA "Ikšķiles māja"), no aģentūras pārtopot par kapitālsabiedrību, tā drīkst labot ceļus un īstenot citus saimnieciskus projektus.

Iepriekš valsts sarežģītā birokrātijas mašinērija pamatīgi iegriezusi pašvaldībai pa kabatai, kad tai neticis apstiprināts liels projekts par pilsētas centrālās siltumtrases un katlu mājas būvniecību, atklāj Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš ("Vienotība"). Iemesls – iestāde sākotnēji tika veidota kā pašvaldības aģentūra, kas, atbilstoši likumdošanai, nav tiesīga īstenot tamlīdzīgus projektus atšķirībā no pašvaldības SIA.

Pēcāk, kad "papīri" savesti kārtībā, INPSIA "Ikšķiles māja" neturējusi sveci zem pūra un izmantojusi savas priekšrocības, tostarp – novada ceļu un ielu labošanā, izmantojot izejmateriālu no vietējā smilts-grants karjera, kas tādējādi nav jāiepērk no citiem. Turklāt, kā norāda I. Trapiņš, šis materiāls ir arī ļoti kvalitatīvs.

Vairāk par to Ikšķiles novada mērs stāsta video intervijā:



Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" aizsācis izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Iepriekš:
Ikšķiles vidusskolas sporta bāze – ne tikai skolēniem