05.07.2012 17:33

Mālpiliešiem darbu dos holandieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Iepriekšējo guļbūvju ražošanu Mālpils novadā nu nomainīs cits kokapstrādes paveids - vieglu konstrukciju mājiņu izgatavošana. Iepriekšējo guļbūvju ražošanu Mālpils novadā nu nomainīs cits kokapstrādes paveids - vieglu konstrukciju mājiņu izgatavošana. arhīvs

Kamēr vietējie guļbūvju ražotāji pametuši Mālpils novadu, pārceļoties uz Līvāniem, vietā atnākuši holandiešu uzņēmēji, kuri pat paplašinās ražotni.

Kā video intervijā atklāj Mālpils novada domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs (Vēlētāju apvienība "Vienoti Mālpilij"), ārzemju uzņēmēji patlaban kārto visas formalitātes, lai sāktu vieglu koka konstrukciju dažādu tipu mājiņu ražošanu, kas sākotnēji nelielajā un visai trūcīgajā novadā nodrošinās 40 darba vietas. Turklāt Mālpils mēram ir cerības, ka holandieši darbiniekiem maksās lielākas algas nekā iepriekšējie vietējie darba devēji:



Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" aizsācis izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Iepriekš:
"Mālpils piensaimnieks" turpina progresēt kopš 1923. gada