02.07.2012 17:33

"Mālpils piensaimnieks" turpina progresēt kopš 1923. gada

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uzņēmuma galvenais ražošanas  produkts ir siers. Uzņēmuma galvenais ražošanas produkts ir siers. arhīvs

Par to, ka Mālpils novada vecākais ražojošais uzņēmums "Mālpils piensaimnieks" varētu pārstāt darbību, pašvaldības vadītājam Aleksandram Lielmežam bažu nav.

Ražošana ir stabilizējusies, A. Lielmežs (Vēlētāju apvienība "Vienoti Mālpilij") video intervijā atklāj arī citus pozitīvos uzņēmuma rādītājus:



Piena pārstrādes tradīcijas Mālpilī aizsākās 1923. gadā, kad Sudas upes krastā uzbūvēja Mālpils pienotavu ar sviesta un siera ražotnēm. 1938. gadā pēc pārstrādātā piena daudzuma tā bija viena no lielākajām pienotavām Latvijā. Pašlaik "Mālpils piensaimnieks" ražo plašu preču sortimentu - aptuveni četrdesmit veidus: pienu, sviestu, krējumu, biezpienu, raudzētas paniņas, dažādus jogurtus, bet galvenais produkts ir siers.

2004. gadā "Mālpils piensaimnieks" uzņēmuma attīstībā ieguldīja lielus līdzekļus, lai ražotne atbilstu Eiropas Savienības prasībām, līdz ar to radusies iespēja palielināt ražoto produktu daudzumu un kvalitāti.

Pērn uzņēmumam mainījās vadība, kad par valdes priekšsēdētāju kļuva Imants Stepāns. Kompānijas apgrozījums 2010. gadā bija 1,33 miljoni latu, kas ir par 19% mazāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa sasniedza 2113 latus, vēsta portāls db.lv.

Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" aizsācis izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Iepriekš:
Mālpils novadā atsākusies derīgo izrakteņu iegūšana