15.05.2013 11:48

"Tev NEBŪS sēt" jeb Brisele balso par Monsanto diktatūru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ja jums turpina LIKTIES, ka "tā jau var notikt tikai Amerikā", tad padomājiet vēlreiz. Par sēklām ARĪ visi domājām, ka "tā jau nu nebūs, ka visu aizliegs". Ja jums turpina LIKTIES, ka "tā jau var notikt tikai Amerikā", tad padomājiet vēlreiz. Par sēklām ARĪ visi domājām, ka "tā jau nu nebūs, ka visu aizliegs". www.foto.delfi.lv

"VIŅI tomēr mūs GRIB paverdzināt. VIŅIEM tomēr skauž, ja kāds uzdrošinās savu tupeni izaudzēt, savu savu bieti apēst UN par to nemaksāt globālam biznesam.

VIŅI turpina bīdīt likumu, kas aizliegs jebkādu nereģistrētu sēklu apmaiņu, audzēšanu, par tirdzniecību nemaz nerunājot. 6. maijā Eiropas komisāri (ieskaitot mūsu Piebalgu) nobalsoja PAR sēklu direktīvas (Plant Reproductive Material Law) tālāku virzību uz Eiropas padomi. Nevalstisko organizāciju organizētā sēklu kampaņa tagad turpina vērsties pie Eiropas Padomes, turpina cerēt uz saprātu un taisnību. Uz MŪSU atbalstu. www.seed-sovereignty.org/EN – šajā lapā nu ir arī petīcija latviešu valodā (lai rādītos fonti pareizi, atverot lapu vaļā, ar peli vajag uzbraukt augšējā izvēlnē internetpārlūkam uz "skats" vai "view" un sameklēt "rakstzīmju kodējums", nomainot to uz UTF-8).

Dariet to vēlreiz un aiciniet savus draugus, radus parakstīt šo petīciju. Tas ir vieglākais, ko varam darīt. Un vajag darīt TAGAD, jo pēc šāda dokumenta pieņemšanas sāksies process, kas var neatgriezeniski iznīcināt ārkārtīgi daudz ko.

Vai varat iedomāties zemnieku, kuram pirms ražas pārdošanas jāuzrāda sēklas iegādes sertifikāts (protams, no kādas lielās korporācijas, kura ir spējusi savus PATENTĒTOS kviešus noreģistrēt). Un nebūs te nekāda – "sēšu pagājušogad izaugušo sēklu"! Un nebūs nekāda – "savus kartupeļus atlasīšu sēklai"! Šāda sistēma šobrīd eksistē ARĪ LATVIJĀ šķiedras un eļļas kaņepju audzēšanas jomā.

Vai varat iedomāties augu auzsardzības dienesta speciālistus policistu pavadībā patrulējam pa zemnieku un piemājas audzētāju dārzeņu laukiem, pārbaudot, vai burkāni un bietes, kāposti, tomāti un ķirbji aug no "pirktajām sēklām", neatbilstības gadījumā iznīcinot stādījumus?! Tāda prakse JAU ir mūsu paraugvalstī – ASV.

Vai varat iedomāties sevi slepeni ejam uz slepenu krūmāja vidū ietaisītu dārzeņu lauciņu, lai saviem bērniem iedotu veselīgu burkānu? ASV jau ir pieņēmuši likumu, ar kuru pašiem audzēt pārtiku (nesertificētu, nereģistrētu) ir aizliegts "veselības risku novēršanas nolūkos"...

Ja jums turpina LIKTIES, ka "tā jau var notikt tikai Amerikā", tad padomājiet vēlreiz. Par sēklām ARĪ visi domājām, ka "tā jau nu nebūs, ka visu aizliegs".

Esam aktīvi. Šoreiz pamēģinam saprast, ka pilsētnieki neizdzīvos, ja lauki tiks nožņaugti. Palīdzam paši sev. Pievienojamies saprātīgākajai eiropiešu daļai," aicina aktīvisti.

Iepriekš:
Izbeidz strīdīgo "tomātu lietu" pret Baložu dārzniecības īpašnieci
Viedoklis: Tomātu kauju sakarā