12.11.2012 15:27

Eiropas nauda ļāvusi samazināt apkures cenas Siguldā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas novada domes priekšsēdētājs, stāstot par apkures cenu samazināšanos novadā, neaizmirst paslavēt arī pašvaldības nopelnu tajā. Siguldas novada domes priekšsēdētājs, stāstot par apkures cenu samazināšanos novadā, neaizmirst paslavēt arī pašvaldības nopelnu tajā. Krišjānis Grantiņš

Nododot siltumapgādes rūpalu privāta investora rokās, kas piesaistījis Eiropas fondu līdzekļus, Siguldā vairs nav dārgākā apkure valstī – tagad pašvaldība ierindojoties 11. vietā.

"Tas ir pietiekami labs rezultāts Siguldai, kurā vienmēr apkure bijusi ļoti dārga. Taču te vērā ņemams ir pašvaldības padarītais," pārliecināts Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics ("Reģionu alianse"). Viņš norāda, ka siguldiešiem jau kādu laiku apsildi nenodrošina pašvaldības uzņēmums "Siguldas siltums", kas bija bankrotējis un ar ļoti lieliem parādiem.


"Mēs meklējām investoru, kas šo uzņēmumu ir gatavs pārņemt. Tāds atradās, kurš bija gatavs pats investēt aptuveni trīs miljonus latu. Protams, ļoti liela daļa ir Eiropas Savienības fondu nauda, kas ļāva sakārtot sistēmu un samazināt siltuma zudumus," tā U. Mitrevics.

Patlaban situma apgādes pakalpojumus novadā nodrošina SIA "Wesemann - Sigulda". Plašāk – video intervijā ar Siguldas mēru:



Iepriekš:
Siguldā sildās, kā var: kurš ar kaķi, kurš – radiatoru

Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" turpina izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.