22.10.2014 18:20

Applūdušo māju īpašnieki no Pierīgas jau vēršas pie apdrošinātājiem

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pagaidām vēl daļa pieteikumu par atlīdzības saņemšanu plūdu radīto postījumu dēļ nav saņemta tādēļ, ka īpašumiem joprojām nav iespējams piekļūt, lai zaudējumus pienācīgi novērtētu. Pagaidām vēl daļa pieteikumu par atlīdzības saņemšanu plūdu radīto postījumu dēļ nav saņemta tādēļ, ka īpašumiem joprojām nav iespējams piekļūt, lai zaudējumus pienācīgi novērtētu. Einārs Binders

Apdrošināšanas kompānijas jau saņem desmitiem apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu no plūdu skarto teritoriju māju īpašniekiem Pierīgā.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja Apdrošināšanas sabiedrības "BTA Insurance Company" Īpašuma apdrošināšanas produktu vadītājs Renārs Duntavs, saistībā ar lietus izraisītajiem plūdiem Ogres, Salaspils un Stopiņu novadā "BTA" līdz šim no iedzīvotājiem ir saņēmis 16 apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus.

Tikmēr apdrošināšanas sabiedrībā "If" plūdu radīto zaudējumu pieteikumu skaits nepārsniedz 10, informēja uzņēmuma Īpašuma atlīdzību grupas vadītāja Una Vilgerte.

Apdrošināšanas kompānijā "Gjensidige Baltic" saņemti seši atlīdzības pieprasījumi par plūdu radītajiem bojājumiem īpašumiem. "Šie pieteikumi saistīti ar spēcīgo lietavu izraisītiem plūdiem: vairāki no Ogres un pa vienam no Ogresgala un Matīšiem Ikšķilē. Pirmie īpašumi apskatīti tikai šodien, jo līdz pagājušās nedēļas nogalei ēkas bija applūdušas un ūdens līmenis atkāpās lēnām," norāda kompānijas Vispārējo atlīdzību nodaļas speciāliste Zane Johansone. "Uz doto brīdi esam pieņēmuši cietušo iesniegumus, bet lēmumi par atlīdzību izmaksām tiks pieņemti pēc visas nepieciešamās informācijas saņemšanas – zaudējumu apjomu šobrīd precizēt grūti."

Savukārt Risku parakstīšanas nodaļas vadītājs Ritvars Heniņš no "ERGO" atklāja, ka pagaidām pieteikumi par šī rudens plūdu radītiem zaudējumiem nav iesniegti, jo cietušie īpašumi joprojām ir applūduši un vēl nav iespējams tiem pilnībā piekļūt un novērtēt postījumu apmēru.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā ilgstošu lietavu rezultātā applūda teritorijas Salaspils, Ogres, Ikšķiles un Stopiņu novados, vietām radot nopietnus postījumus infrastruktūrai un privātīpašumiem. Patlaban situācija šajās pašvaldībās jau ir normalizējusies un notiek zaudējumu aprēķināšana.

Iepriekš:
Salaspilieši neizprot, kādēļ Mazajā Juglā atkal ceļas ūdens līmenis; aicina sagatavoties pret plūdiem
Salaspils pamazām atkopjas pēc plūdiem; pašvaldības infrastruktūrai postījumi nav nodarīti
Situācija plūdu skartajos novados normalizējusies
Brīdina par iespējamu dzeramā ūdens piesārņojumu plūdu skartajās teritorijās
FOTO: Salaspils novadā applūduši vairāki ciemati; apdraudēti arī citi Pierīgas novadi
Plūdu draudu situācija Ogres pusē mazinājusies – ūdens līmenis Urgas upē krities, taču evakuēti trīs cilvēki
Plūdi izraisa vietēju apokalipsi Pierīgas kaimiņiem; par bīstamību brīdina arī Salaspilī
Pamatīgās lietavas izraisījušas krīzi Ogrē: no krastiem izgājusi upe, uz dažām stundām no ārpasaules šķirts ciems