25.09.2014 11:30

Arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru interesē jautājumi par bankas "Citadele" pārdošanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tostarp LTRK interesējas, kā tiks risināts jautājums par dividendēm, kas pienākas Latvijas valstij kā akcionāram uz bankas "Citadele" grupas pārdošanas brīdi, t.i., vai pēc bankas pārdošanas tās saņems valsts vai pircējs. Tostarp LTRK interesējas, kā tiks risināts jautājums par dividendēm, kas pienākas Latvijas valstij kā akcionāram uz bankas "Citadele" grupas pārdošanas brīdi, t.i., vai pēc bankas pārdošanas tās saņems valsts vai pircējs. www.foto.delfi.lv/PantherMedia/Scanpix

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) biedriem ir trīs atvērti jautājumi Ministru kabineta locekļiem par bankas "Citadele" un tās meitas sabiedrību pārdošanu.

Jautājumi nosūtīti pēc 24. septembrī LTRK organizētajām uzņēmēju – politiķu Saeimas priekšvēlēšanu debatēm ciklā "Kas sagaida uzņēmēju pēc 12.Saeimas vēlēšanām?".

LTRK jautā:

1) Vai Jūs kā Ministru kabineta loceklis, kuram ir zināma konfidenciālā informācija par bankas "Citadele" un tās meitas sabiedrību pārdošanu, t. sk. bankas pārdošanas cena, esiet gatavs uzņemties personīgu atbildību Latvijas tautas priekšā, parakstot apliecinājumu, ka darījums ir Latvijas sabiedrības interesēs un nerada kaitējumu mūsu valstij?

2) Kā tiks risināts jautājums par dividendēm, kas pienākas Latvijas valstij kā akcionāram uz bankas "Citadele" grupas pārdošanas brīdi, t.i., vai pēc bankas pārdošanas tās saņems valsts vai pircējs?

3) Vai bankas "Citadele" pārdošana sekmēs finanšu resursu pieejamību uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstīšanai Latvijā?

LTRK aicina šos jautājumus pie izdevības uzdot politiķiem – lēmuma pieņēmējiem par bankas "Citadele" un tās meitas sabiedrību pārdošanu!

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir brīvprātīga, politiski neitrāla biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi.

"Citadeles" afēra