19.08.2013 15:21

Jaunajam Ādažu mēram nenorādīti ienākumi un lielas parādsaistības

Autors  Imants Liepa
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks. Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks. Krišjānis Grantiņš

Lai gan jaunievēlētajam Ādažu novada domes priekšsēdētājam Mārim Sprindžukam (ZZS), stājoties amatā, nav norādīti ienākumi, viņa īpašumā ir motocikls un parādsaistības vairāku tūkstošu apmērā.

Kā liecina viņa iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija Valsts ieņēmumu dienestam, M. Sprindžuks ir bijis valdes loceklis, konsultants un projektu vadītājs vairākos uzņēmumos, taču deklarācijā pie sadaļas "ienākumi" nav norādīts nekas.

Ienākumus teorētiski viņš varēja gūt no kapitāldaļām SIA "Corporste & Publicē Management Consulting Group", kurā viņam ir 20 kapitāldaļas 400 latu apmērā; SIA "Stāvkrasts" 45 kapitāldaļām 900 latu apmērā, kā arī no SIA "SpringLab" vienu latu no 10 kapitāldaļām.

Jaunajam Ādažu mēram ir arī norādītas 376 390,68 eiro apmērā, tiesa gan, šo summu aizņēmušies trīs cilvēki. M. Sprindžukam īpašumā ir trīs īpašumi un divi kopīpašumi, proti zeme, vairākos Latvijas novados. Tāpat viņš deklarācijā norādīts, ka īpašumā ir 2006. gada motociklis "Yamaha FZ".

Iepriekš:
Negaidīts pavērsiens Ādažos: par mēru kļūst bijušais Šķēles biroja vadītājs Sprindžuks (pievienota fotogalerija)