20.06.2013 15:27

Negaidīts pavērsiens Ādažos: par mēru kļūst bijušais Šķēles biroja vadītājs Sprindžuks (pievienota fotogalerija)

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunais Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks. Jaunais Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks. Krišjānis Grantiņš

Vienojoties visām Ādažos ievēlētajām partijām, izņemot uzvarētājus "Reģionu aliansi", par jauno mēru ievēlēts Māris Sprindžuks, kurš bija "Zaļo un zemnieku savienības" līderis šajās vēlēšanās.

Par viņa kandidatūru balsoja deviņi deputāti no visām ievēlētajām partijām, izņemot "Reģionu aliansi", kuri savas sešas balsis atdeva par savu mēra kandidātu Valēriju Bulānu.

"Notikušais parāda, ka pat "Saskaņas centra" un Nacionālās apvienības cilvēki ir spējīgi vienoties, ja vien tiem piesola kādu amatu domes administrācijā vai pašvaldības kapitālsabiedrībā," situāciju komentē "Reģionu alianses" Ādažu nodaļas vadītājs Juris Krūze. Tā kā viņa pārstāvētais politiskais spēks nevienam konkrētus amatus nav piedāvājis, arī rezultāts esot likumsakarīgs.

"Par to, cik ilgs mūžs būs šai koalīcijai, pagaidām ir grūti spriest, bet noteikti ne visai, jo tajā ir pārāk daudzu partiju pārstāvji ar atšķirīgām interesēm, tādēļ pie pirmajām nesaskaņām šāds modelis varētu izjukt," spriež J. Krūze.

Tāpat viņš uzsver, ka jaunizveidotajai koalīcijai būs spēcīga sešu cilvēku opozīcija, tostarp nu jau bijušais mērs Pēteris Balzāns. Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju jaunais Ādažu novada domes priekšsēdētājs mērs M. Sprindžuks nav nekāds iesācējs politikā. Viņš bijis divkārtējā premjera Andra Šķēles biroja vadītājs, bet pašlaik kā savu darbavietu norādījis SIA "Corporate", kur ir valdes loceklis. M. Sprindžuks dzimis 1971. gadā, 1994. gadā beidzis Latvijas Lauksaimniecības universitāti, iegūstot bakalaura grādu agronomijā. 1998. gadā viņš beidza Kanzasas Universitāti ASV, iegūstot maģistra grādu valsts pārvaldē.

Par mēra vietniekiem ievēlēts Uģis Dambis no "Zaļo un zemnieku savienības", kā arī Karina Tinamagomedova no "Saskaņas centra".