19.02.2013 14:29

Kļūda vados

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vakarrīt, kas bija sācies visai ierasti un tā arī pirmo stundu turpinājās, ritmiski un pirmdieniski darbojoties, pēkšņi redakcijā nodzisa spuldzes un datori.

Sekundes laikā. AS "Latvenergo" sūtījis vēsti par plānotajiem remontdarbiem, bet tā sasniegusi vien nama apsaimniekotāja kurlu un mēmu elektroniskā pasta kastīti, kurā neviens sen neielūkojas. Komunikācijas kļūda. Lai lasītāji šodien rokās turētu savu laikrakstu, veicām urbānā alpīnisma cienīgus elementus, strāvu pievadot no kaimiņu nama un izmantojot laso tehniku – pa logu no nama uz nama lidoja elektrības pagarinātājs.

Nekā citādāk kā par komunikācijas kļūdu nevar nosaukt arī Mālpils vidusskolas direktores Solvitas Lapiņas vēso žurnālistu uzņemšanu. Cenšoties skaidrot notikumus, ir jāuzdod jautājumi. Ja atbildes neseko, notikumi paliek neizskaidroti. Skaļais gadījums, kurā pazemots slims bērns, liekot tam ar paša drēbēm uzslaucīt savus vēmekļus un beigās vienās apakšbiksītēs nosēdinot klasē, prasa visnotaļ precīzas atbildes. Angļu valodas skolotāja sadiste ir atbrīvota no darba, taču vēmekļu smaka gaisā jūtama joprojām. Iespējams, to spētu izgaiņāt atklātība, nevis durvju aizciršana presei.