20.11.2012 15:26

Jauniešu aptauja: "Vai tici, ka uz pasaules ir otra pusīte, kas domāta tieši tev?"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jauniešu aptauja: "Vai tici, ka uz pasaules ir otra pusīte, kas domāta tieši tev?" arhīvs

Mikus: "Man ir 14 gadi. Man bijušas daudzas draudzenes, un viņas ir zinājušas, ka man sekss būs tikai tad, kad mēs apprecēsimies."

Alise: "Man mamma stāsta par to, cik svarīgi, lai sekss ir laulībā. Es ar to esmu augusi un arī pati sapratusi, ka tas ir tas, ko es vēlos."

Klausoties jauniešu atbildēs, iepazīstam arī sevi, jo bērnu priekšstatus par attiecībām visspēcīgāk veido mūsu pašu – pieaugušo – piemērs.





Vairāk video apskatāmi šeit.

Portāls "Apriņķis.lv" sadarbībā ar biedrību "Īsta mīlestība gaida" sāk rakstu sēriju, kur tiks uzklausīti sociālo darbinieku un pedagogu viedokļi, kuros būs analizēta jauniešu izvēles pamatotība, iemesli un rezultāti.

Tāpat tiks piedāvātas intervijas gan ar jauniešiem, gan vecākiem par viņu izvēles apsvērumiem. "Īsta mīlestība gaida" ir 10 gadu pieredze darbā ar jauniešiem Latvijā. Par iemesliem "Kāpēc gaidīt?" stāstīts jau vairākiem tūkstošiem jauniešu.

Pēdējo piecu gadu laikā notiek regulārs darbs ar skolām. Kopumā ir apmeklētas apmēram 100 mācību iestādes visā Latvijā, vairākiem tūkstošiem skolēnu vadot lekcijas par attiecīgo tēmu. Darbs norisinās, sākot ar 7. klases skolēniem un beidzot ar augstskolas studentiem. Tiek piedāvātas lekcijas arī vecāku sapulcēs.

Kā lēmums atteikties no pirmslaulību dzimumattiecībām ietekmē cilvēku dzīvi? Vai šīs laulības ir stabilākas un laimīgākas? Vai jauniešiem ir grūti gaidīt savu vienīgo? Vai un kā tas ir iespējams mūsdienu patērētājkultūras laikā? Atbildes uz šiem būtiskajiem jautājumiem centīsimies sniegt saviem lasītājiem.