15.09.2017 16:23

Aptauja: Latvijas iedzīvotāji šovasar ir bijuši aktīvi riteņbraucēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja: Latvijas iedzīvotāji šovasar ir bijuši aktīvi riteņbraucēji velo.lv

Vairāk nekā trešā daļa (39%) pētījumu kompānijas "Kantar TNS" šī gada septembra sākumā aptaujāto Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem ir norādījuši, ka šovasar brīvā dabā nodarbojušies ar riteņbraukšanu.

Nākamās populārākās šovasar brīvā dabā veiktās aktivitātes ir peldēšana un skriešana – ar šādām aktivitātēm nodarbojušies vairāk nekā piektā daļa iedzīvotāju (attiecīgi 26% un 21%). Desmitā daļa iedzīvotāju (10%) ir vingrojusi brīvā dabā, nedaudz mazāk nekā desmitā daļa – spēlējuši futbolu vai volejbolu, vai arī laivojuši (katru no šīm aktivitātēm veikuši 6% iedzīvotāju). Vēl nedaudz mazāks īpatsvars iedzīvotāju (5%) ir skrituļojuši, nūjojuši vai veikuši citas sportiskās aktivitātes.

Ar skriešanu salīdzinoši biežāk ir nodarbojušies jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kamēr aktīvākie nūjotāji ir sastopami vecumgrupā no 40 gadiem. Vīriešu, kas šovasar spēlējuši futbolu, īpatsvars ir teju desmit reizes lielāks nekā sieviešu. Arī basketbolu un volejbolu aptaujātās sievietes šovasar ir spēlējušas būtiski mazāk nekā vīrieši. Savukārt sievietes biežāk nekā vīrieši ir nūjojušas vai nodarbojušās ar jogu.

Pētījuma autori atzīmē, ka ceturtā daļa iedzīvotāju (24%) vecumā no 18 līdz 55 gadiem šovasar nav veikuši nekādas sportiskās aktivitātes. Šajā aspektā ir vērojama sakarība: jo vecāks ir aptaujātais cilvēks, jo mazāk nodarbojas ar aptaujā ietvertajām sportiskajām aktivitātēm.

Aptauju pētījumu kompānija "Kantar TNS" veica no 5. līdz 7. septembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 900 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.