08.06.2017 07:44

Aptauja Olainē: Vai jūtaties droši par vidi sev apkārt?

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines bīstamo ķīmisko atkritumu izgāztuve pirms sanācijas darbu sākšanas un pēc to beigām Olaines bīstamo ķīmisko atkritumu izgāztuve pirms sanācijas darbu sākšanas un pēc to beigām Einārs Binders

Jau vairākus gadus pašvaldība centusies Olainē veidot ekoloģiski tīrāku un cilvēkiem draudzīgāku vidi.

Marija, sētniece:
To, kādas ekoloģiskās problēmas bijušas Olaines apkaimē, piemēram, ar ķīmisko atkritumu izgāztuvēm, kuras tagad tiek likvidētas, es zinu. Dzīvojot pilsētā, to nejūt, lai gan zemapziņā apdraudējums ir saglabājies. Katrā ziņā ogot un sēņot piepilsētas mežos es neeju. Arī no tantiņām, kuras pārdod vietējās meža veltes, neko nepērku, jo nojaušu, kur tās lasītas.
Lauris, metālapstrādātājs:
Teikšu godīgi, ikdienā par vides problēmām tikpat kā nedomāju, jo nekas tāds, kas apdraudētu gaisa vai ūdens kvalitāti pilsētā, nav noticis. Tieši otrādi. Dzirdu, ka tiek likvidētas bīstamo atkritumu izgāztuves, kas gadiem atradās pilsētas tuvumā.
Kristīne, mājsaimniece:
Esmu šeit dzimusi un augusi un redzu, kā Olainē ir mainījusies attieksme pret vides drošību. Protams, pilnīgas pārliecības, ka nekad un nekas slikts ar vidi, kurā dzīvojam, nevar notikt, man nav, jo gan cilvēki, gan ražošanas iekārtas nav ideālas. Taču, kamēr nekas nav noticis, baidīties nav iemesla.
Jānis, strādā ostā:
Šobrīd Olainē jūtos ļoti labi. Kādreiz gan pilsētas centrā varēja saost visas rūpnīcas, kas te tuvumā atradās. Smirdēja viss, ieskaitot pilsētas grāvjus. Bija problēmas arī ar dzeramo ūdeni. Dzirdēju, ka pagastā bijis negadījums ar monitoringa urbumu uzraudzību, bet tas dzīvi pilsētā neietekmē.