16.04.2015 10:06

Tā notika Pierīgā. "Rīgas Apriņķa Avīze" pirms 20 gadiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

"Rīgas Apriņķa Avīze" Nr. 28 (6482) 1995. gada 8. aprīļa publikācijā "Juku laiki garām. Serviss – klāt!", kuras autors ir Valērijs Lomovcevs un fotogrāfs Andris Garančs, vēsta, ka izstāžu zālē "Rāmava" šajās dienās atklāta izstāde "Pavasaris 95".

"Grandiozi. Milzīga zāle, skaistas mašīnas, eleganti projekti, kafejnīcas, spēlē Ķekavas bērnu mūzikas skolas ansamblis. Pasākumu atklāj Valsts prezidents Guntis Ulmanis. Kam mēs varam par to pateikties? SIA "A.M.L" (direktors Marģers Lūsis) un Zemkopības ministrijas Lauksaimniecības departamentam."

Izstāžu kompleksa "Rāmava" vadītāja vietnieks Zigmunds Zaļkalns uz jautājumu: "Vai mūsu zemnieki ir tik bagāti, ka var atļauties pie jums iepirkties?" – atbildējis:

"Man ir iespaids, ka zemniecība iet uz augšu. Laikam jau var vieglāk dabūt kredītus. Varbūt arī produkcijai parādījies noieta tirgus. Bet galvenais, domāju, ir ienākumi no kokmateriālu pārdošanas. Jo nāk un pērk arvien lielākas un labākas mantas, pēc kurām agrāk galīgi nebija pieprasījuma.

Kaut vai MTZ tipa traktoriem, kuriem baltkrievi nesamērīgi sacēluši cenas. Piegādātāji gaida, ka tās varbūt kritīsies. Bet gadās, ka mūsu dzīves līmenis izaug līdz šim cenām, nevis tas nokrītas!"


Jūnijā "Rīgas Apriņķa Avīzei" – 70

Lai gan lielāko savas "dzīves" laiku tās nosaukums bijis "Darba Balss", laikraksta izdošana bijusi nepārtraukta un ir pārmantota. 1945. gada 1. jūnijā iznāca laikraksta "Darba Balss" pirmais numurs.

Lai lasītājiem pastāstītu par "Darba Balss" un "Rīgas Apriņķa Avīzes" vēsturi un dalītos pieredzē par avīzes satura tapšanu, lūdzam atsaukties gan avīzes bijušos redaktorus, gan žurnālistus un darbiniekus.

Lūdzu, rakstiet uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvaniet uz tālruni 28651633.