30.11.2013 11:15

Aptauja novados: Vai iepirkšanās lielveikalos ir droša?

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja novados: Vai iepirkšanās lielveikalos ir droša? www.foto.delfi.lv

Kopš traģiskā negadījuma Zolitūdē Rīgā apritējusi nedēļa. Lai gan sēras un tuvinieku zaudējuma sāpes nav rimušas, nekavējoties izmeklēšanu sākusi policija un eksperti, kuri izvirzījuši četras versijas traģēdijas iemesliem.

Pirmā saistīta ar objekta projektēšanas un uzraudzības iespējamiem pārkāpumiem, otrā – ar šī būvobjekta pirmās kārtas būvi, trešā – ar otrās kārtas būves elementiem, proti, jumta seguma papildināšanu ar dažādiem materiāliem, veidojot ziemas dārzu un bērnu rotaļu laukumu, bet ceturtā versija norāda uz veikalam cieši blakus esošās daudzstāvu mājas ietekmi uz izmaiņām gruntī.

Signe K. no Salaspils, strādā apbedīšanas birojā:
– Ļoti bail nav, taču šī negadījumā dēļ, ieejot veikalā, uz griestiem tomēr paskatos, esmu piesardzī­gāka. No iešanas uz lielveikaliem neizvairos, principiāli cenšos neiet uz "Maxima".
 
Melita no Salaspils, pensionāre:
– Par lielveikalu un ēku, piemēram, sporta halles kvalitāti, šaubījos jau pirms negadījuma. Redzēju, kā tika meklēti strādnieki un cik ātri tās uzcēla. Uz veikalu iešu,
bet sajūta nav laba.
 
Juris Bergs no Baldones, pensionārs:
– Baldonē nav nesen celtu lielveikalu, tāpēc pie mums jābaidās iet veikalā nav. Taču tiem lielveikaliem, kas ir celti pēdējā laikā, kvalitāte ir ļoti slikta, un to pārbaudes ir nepietiekamas. Pats labāk iepērkos mazās bodītēs.
 
Sarmīte S. no Baldones, sociālā darbiniece:
– Baldonē nav tik lielu veikalu. Personīgi par savu drošību nesatraucos, un mēs jau nezinām visas ēkas, kuras būvējuši "Re&Re". Taču notikums mani satrauc, būvniecības joma būtu jākontrolē daudz stingrāk.
 


Foto: Krišjānis Grantiņš

Zolitūdes traģēdija