13.10.2013 10:25

Aptauja Carnikavā: Vai Pierīgā gaida ķīniešus?

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Carnikavā: Vai Pierīgā gaida ķīniešus? www.foto.delfi.lv

Tikai 25 % Latvijā nekustamo īpašumu iegādājušos ķīniešu paši dzīvo vai plāno dzīvot iegādātajos īpašumus, pārējie pircēji īpašumus jau izīrējuši vai meklē īrniekus.

Iezīmējas arī jauna tendence – Ķīnas pilsoņi Latvijā iegādājas vismaz divus dzīvokļus, lai vienā dzīvotu, bet otru izīrētu, gūstot papildinājumu ģimenes budžetam. 70 % Ķīnas pilsoņu īpašumu iegādājās Rīgas pilsētā un rajonā, pārējie tālāk no Rīgas.

Ingrīda Drande, māksliniece:
– Līdz šim precedentu ar ķīniešiem man nav bijuši. Iespējams, ir rajoni, kur ir daudz ķīniešu, bet Carnikavā neesmu redzējusi. Par to, ka viņi dzīvo Latvijā, esmu lasījusi internetā un redzējusi televīzijā.
 
Ronalds P., strādā betonrūpnīcā:
– Neesmu manījis šajā pusē. Mani tas pagaidām nesatrauc, redzēs, kā būs vēlāk. Iespējams, viņi varētu samazināt darba iespējas vietējiem, bet nedomāju, ka tas varētu notikt tik drīz.
 
Gerda Jeļinevsksa no Saulkrastiem, sociālā darbiniece:
– Carnikavā un Saulkrastos ķīniešus neredzu, Rīgā gan. Tas nesatrauc, manis pēc te varētu dzīvot un strādāt cilvēki no Āfrikas. Daudziem bail, tāpēc ka nav pieraduši, ka cittautieši te dzīvo.
 
Ivars Grīnbergs no Ādažiem, autovadītājs:
– Ādažos ķīniešus neredzu. Taču tie ķīnieši, kas pašlaik iegādājas īpašumus, mani nesatrauc. Tie ir vidusmēra, izglītoti, labi situēti cilvēki, kam vajadzīga pieeja Eiropai vai biznesa attīstība.
 


Foto: Krišjānis Grantiņš

Iepriekš:
Vai tas tiek noklusēts? Ķīniešu investīcijas Latvijā nenotiek bez Ķīnas valdības ziņas