11.10.2013 10:08

Saeimas deputāti: Par Rīgas luksusa trolejbusiem maksās tante Babītē

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saeimas deputāti: Par Rīgas luksusa trolejbusiem maksās tante Babītē arhīvs

Saeimā pārstāvētā Reformu partija pauž nosodījumu Rīgas domes iecerei par dārgākām biļetēm tiem, kuri nav deklarējušies galvaspilsētā.

"Līdz ar Rīgas domes lēmumu par sabiedriskā transporta maksu ir acīmredzams, ka par Rīgas jaunajiem luksusa trolejbusiem maksās tante Babītē un visi pārējie ārpus Rīgas dzīvojošie Latvijas iedzīvotāji," uzskata Vilnis Ķirsis, Reformu partijas Saeimas deputāts.
"Rīgas domes pārvaldībā esošajās kapitālsabiedrībās jau ilgus gadus ir novērojami apšaubāmi iepirkumi un nesaimnieciski darījumi, piemēram, beidzot līdz tiesai nonākušais korupcijas skandāls ar "Mercedes" autobusu iepirkumiem, vai arī Valsts Kontroles konstatēti nesaimnieciskie darījumi Rīgas brīvostā 41 miljona latu apjomā," norāda Vilnis Ķirsis.

"Uzskatu, ka efektīvāk un saimnieciskāk pārvaldot "Rīgas satiksmi", Rīgas dome varētu iztikt bez šādiem pārējos Latvijas iedzīvotājus klaji diskriminējošiem soļiem." Reformu partijas deputāts no Latgales reģiona Juris Viļums uzsver: "Ja pirms kāda laika Lindermanam neizdevās centieni sašķelt Latviju, atdalot Latgali, tad Nilam Ušakovam šobrīd tas ir izdevies – diskriminējot visus Latvijas iedzīvotājus un izceļot rīdziniekus kā priviliģētu šķiru. Rīgas mērs ir aizmirsis, ka viņš vada ne tikai lielu pilsētu, bet arī valsts galvaspilsētu, kurā atrodas valsts iestāžu un centrālās pārvaldes institūcijas. Rīgas pilsētas mēram un arī vicemēram vajadzētu arī atbilstoši rīkoties, domājot plašākās kategorijās, nevis par pilsētu kā mazu miestu meža vidū!"

"Biļešu kari": Pierīga pret Rīgu