05.10.2013 10:32

Aptauja novados: Vai pierīdzniekiem autobusa biļeti jāsadārdzina?

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja novados: Vai pierīdzniekiem autobusa biļeti jāsadārdzina? www.foto.delfi.lv

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks ("Gods kalpot Rīgai") ziņojis, ka galvaspilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem maksa par sabiedrisko transportu varētu būt 42 santīmi, bet citu pašvaldību iedzīvotājiem – 84 santīmi par braucienu.

Rīgā ir aptuveni 200 000 iedzīvotāju, kas nav deklarēti galvaspilsētā, bet izmanto "Rīgas satiksmes" transportu un maksā par to 50 santīmus, kamēr pašizmaksa vienam braucienam ir 70 santīmu, skaidrojis A. Ameriks.

Mārīte Barona no Ulbrokas, pensionāre:
– Esam šokā. Uz Rīgu braucu bieži ar 51. autobusu "Abrenes iela–Ulbroka". Tagad pērku e-talonu un biļete turp–atpakaļ izmaksā latu, bet no jaunā gada būs dārgāk. Tas nav pareizi, un ceru, ka tā nenotiks.
 
Helēna Kadiķe no Upeslejām, strādā slimnīcā:

– Tas jālemj rīdziniekiem. Uz Rīgu braucu reti un pārsvarā nevis ar "Rīgas satiksmes" autobusiem, bet mūs apkalpo privātfirma. Pašlaik ceļš no manas dzīvesvietas uz Rīgu ir dārgāks, nekā pārvietojoties pa pilsētu. Kā būs, tā būs.

 
Emīls A. no Ulbrokas, students:

– Uz Rīgu braucu katru dienu, jo mācos tur. Ieviest dārgākas biļetes citu pilsētu iedzīvotājiem nebūtu pareizi. Pašlaik kārtoju autovadītāja tiesības, tāpēc drīz ar sabiedrisko transportu pārvietošos retāk.

 
Jānis J. no Ropažiem, pensionārs:

– Esmu 2. grupas invalīds, braucu par velti. Bet tas ir negodīgi. "Rīgas satiksme" jau mēdz darīt, kā paši grib. Nešaubos, ka viena brauciena pašizmaksa ir pulka lētāka. "Rīgas satiksmei" jāpārskata izmaksas, tad saprastu, ka cenas nevajag celt.

 


Foto: Krišjānis Grantiņš

"Biļešu kari": Pierīga pret Rīgu