14.05.2013 12:29

Autokrosa braucējiem Baltijas trasēs mainīgas sekmes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Agra Bredika kūlenis Lietuvā Agra Bredika kūlenis Lietuvā www.autocross.lv

Pierīgas autosportisti aizvadījuši sacīkstes Lietuvā un Igaunijā – bija gan uzvaras, gan kūleņi un izstāšanās.

Baltijas un Ziemeļeiropas zonas kausa izcīņas otrā posma sacensības septiņās klasēs notika Lietuvas pilsētā Marijampolē. No Latvijas pārstāvjiem vienīgo uzvaru izcīnīja Aigars Liškovskis no Baložiem, kurš sīvā cīņā ar Valteru Zīvertu uzvarēja A finālā B600 bagiju klasē.

"D-Open" klasē startēja mārupietis Agris Brediks, taču vienā no kvalifikācijas braucieniem apmeta kūleni un bija spiests izstāties, ziņo autocross.lv. Agrim neizdevās starts, viņš palika pēdējais, aizcīnījās līdz ceturtajai vietai, bet tad aizķērās aiz rises un mašīna sāka kūleņot.

Tostarp Jānis Baumanis no Mārupes nedēļas nogalē ne visai sekmīgi debitējis Igaunijas rallijkrosa čempionātā "Super 1600" klasē. Brīvajos treniņos viņš braucis gandrīz vienā līmenī ar galvenajiem favorītiem, taču jau pirmajā kvalifikācijas braucienā lūzis labais priekšējais bremžu disks un auto ietriecies betona nožogojumā.

Latvijas autokrosa braucējiem viens no sezonas nozīmīgākajiem startiem paredzēts 25. un 26. maijā, kad "Mūsas" trasē notiks Eiropas čempionāta posms.