13.03.2013 16:59

Salaspilī pieveikti 450 metri pretī dzīvespriekam

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

"Kas šodien par svētkiem?" tā svētdienas rītā Skolas ielā pie sevis nodomāja ne viens vien salaspilietis. Protams, ka svētki – gadskārtējais krāsainais un atraktīvais pavasara ieskaņas skrējiens "450 metri dzīvespriekam".

Tieši tāds ir attālums no starta vietas pie ēkas Skolas ielā 10 līdz kultūras namam "Enerģētiķis". Pavēsā, tomēr pavasarīgi skaistā un saulainā diena nebija šķērslis 151 dalībniecei ierasties un reģistrēties startam.

Par labu tradīciju kļuvušais pasākums pirmo reizi notika pirms pieciem gadiem. Tā dalībnieces, šo gadu laikā cita citu labi iepazinušas, jau tikās kā senas paziņas. Vai konkurentes – tas ir jautājums, taču jau pirms starta noteikti katra izvērtēja savas izredzes uzvarēt, novērtējot pārējās skrējiena dalībnieces.

Šoreiz uz starta līnijas līdz ar skrējējām stājas arī nūjotājas. Pirmo reizi skrējiena vēsturē dāmas distancē devās īpaši sagatavotas, jo pirms starta Agris Pikšens no "Sportland" profesionāli novadīja iesildīšanos.

Šogad dalībnieces saņēma īpašos skrējiena krekliņus. Spožā saule debesīs un smaidīgā saulīte uz dalībnieču krekliņiem palīdzēja mūsu dāmām, kundzēm, jaunkundzēm un pavisam-vēl-jaunkundzēm kopā doties jautrā skrējienā, par 450 metriem pietuvojoties dzīvespriekam.

Pirmā finiša līniju šķērsoja Ieva Spruženiece. Uz apbalvošanas ceremonijas vadītāja Andreja Svilāna uzdoto jautājumu, kā viņai tas izdevās, Ieva atbildēja, ka uzvaras atslēga slēpjas pareizā skrējiena taktikā. Galvenais esot līdzvērtīgi sadalīt spēkus un tos pietaupīt finišam, nevis "izšaut visu pulveri" startā.

Īpaši sveikta tika vecākā skrējēja – Vandas kundze, kā arī pati jaunākā dalībniece – trīs mēnešus vecā Elizabete. Vārda dienas apsveikumu saņēma arī nūjotāja Silvijas kundze.

Salaspils novada domes deputāte Malda Caune stāsta, ka skrējiena ideja radusies, pašai piedaloties sieviešu skrējienā pāri Vanšu tiltam Rīgā, kura laikā dzima doma radīt šādus sportiskus svētkus arī salaspilietēm. Tā 2009. gadā tika dots starts pirmajam Salaspils dāmu skrējienam.

Atraktīva loterija, silta tēja un gardi pīrādziņi pēc apbalvošanas sniedza papildu prieku un svētku noskaņu. Ziedi un pavasarīgi gaišs noskaņojums tika visām skrējiena dalībniecēm, bet organizatoriem – gandarījums par paveikto un pieredze nākamo skrējienu organizēšanai.

Fotogaleriju par pasākumu skatīt šeit.