20.12.2012 17:11

Kristaps Zvejnieks Itālijā apsteidz slavenības

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kristaps Zvejnieks Itālijā apsteidz slavenības Krišjānis Grantiņš

Mārupes kalnu slēpotājam nedaudz pietrūkst, lai Pasaules kausa izcīņas posmā iekļūtu labāko trīsdesmitniekā un kvalificētos otrajam braucienam.

 

 

Itālijas kalnu kūrortā Madonnā di Kampiljo notika Pasaules kausa izcīņas kārtējā posma sacensības slalomā, kurās startēja 76 dalībnieki, tostarp liela daļa šīs kalnu slēpošanas tehniskās disciplīnas labāko meistaru.

Atbilstoši ranga sarakstam K. Zvejnieks startēja viens no pēdējiem (71.), taču konkurentu izdangātajā trasē spēja sasniegt 35. rezultātu, apsteidzot tādus pasaulslavenus kalnu slēpotājus kā Raineru Šēnfelderu un Mario Matu no Austrijas. No labākā rezultāta īpašnieka austrieša Marsela Hiršera latvietis atpalika par 2,91 sekundi, bet no 30. vietas, kas būtu devusi tiesības startēt otrajā braucienā, Kristaps atpalika par 0,57 sekundēm.

"Skatījos, ka vairākiem vadošajiem slēpotājiem – Matam, Šēnfelderam – šādā ledainā trasē neturēja slēpes. Uztraucos, kā būs man, un sāku nedaudz piesardzīgi. Pēc vairākiem vārtiem sapratu, ka slēpes tur diezgan labi, bet bija grūti tam noticēt. Nobraucu labi, bet finišā sapratu, ka varēju vēl labāk, tāpēc bija nedaudz škrobe, jo, iespējams, pārlieku lielās piesardzības dēļ tika pazaudēta vērtīgā pussekunde, kas pietrūka līdz trīsdesmitniekam," Latvijas kalnu slēpotāju citē infoski.lv.

Pirmajā distancē līdz finišam tika 51 dalībnieks, otrajā Hiršers saglabāja iegūtās līderpozīcijas un kļuva par sacensību uzvarētāju.

Dienu vēlāk Kristaps Zvejnieks piedalījās FIS reitinga sacensībās Speikbodenā (Itālijā), taču slaloma pirmajā distancē bija spiests izstāties. 31. vietu divu braucienu summā ieņēma viņa jaunākais brālis Miks.