17.12.2012 13:42

Carnikavietēm sekmīgs Eiropas kērlinga čempionāts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavietēm sekmīgs Eiropas kērlinga čempionāts Latvijas Kērlinga asociācija

Latvijas dāmu izlase, kuras sastāvā spēlēja carnikavietes Una Ģērmane un Dace Munča, uzvarējusi B divīzijas turnīrā, pēc gada pārtraukuma atgriezīsies elites grupā un turpinās cīņu par tiesībām spēlēt Soču ziemas olimpiskajās spēlēs.

 

 

Latvijas komanda, kurā spēlēja vēl arī Iveta Staša-Šaršune, Ieva Krusta un Zanda Bikše, grupas turnīrā ar 5:6 piekāpās Turcijai un ar 4:9 Igaunijai, ar 11:4 pieveica Angliju, ar 2:8 zaudēja Norvēģijai, bet tad guva piecas uzvaras pēc kārtas – 8:4 pār Poliju, 4:3 pār Spāniju, 8:7 pār Slovākiju, 7:6 pār Baltkrieviju un 7:6 ekstra endā pār Austriju.

Priekšsacīkstes latvietes pabeidza trešajā vietā. Izslēgšanas turnīra pirmajā spēlē viņas ar 9:4 pārliecinoši pieveica Austrijas kērlingistes, bet B divīzijas finālā ar 7:4 revanšējās norvēģietēm, kaut spēles gaitā bija zaudētājās 1:4.

Eiropas čempionāta nolikums paredzēja, ka B divīzijas čempiones sacentīsies ar A divīzijas septītās vietas ieguvējām par tiesībām spēlēt 2013. gada pasaules čempionātā. Taču, tā kā šis turnīrs nākamgad martā notiks Latvijā un mājinieces tam jau kvalificējušās automātiski, šī spēle tika atcelta.

Pasaules čempionātā turpināsies cīņa par ceļazīmēm uz ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos.