14.12.2012 13:48

Brāļi Dukuri gadu noslēdz uz goda pjedestāla

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Dukuri gadu noslēdz uz goda pjedestāla Krišjānis Grantiņš

Skeletona Pasaules kausa izcīņas piektā posma sacensībās Laplaņā (Francija) Martins izcīna kārtējo uzvaru, bet Tomass ierindojas trešajā vietā.

 

Šāgada pēdējās Pasaules kausa sacensībās vienā no garākajām un grūtākajām bobsleja un skeletona trasēm Eiropā Martins Dukurs savu pārākumu apliecināja jau pirmajā braucienā. Startā viņš bija ātrākais un arī finišā sasniedza labāko rezultātu – minūte un 0,80 sekundes.

Otrajā vietā izvirzījās Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas, kurš Martinam zaudēja 0,28 sekundes, bet trešais bija Tomass Dukurs (+0,55 sekundes). Tuvāko konkurentu krievu Sergeju Čudinovu Tomass pēc pirmā mēģinājuma apsteidza par 0,32 sekundēm.

Otrajā braucienā siguldiešiem iekarotās pozīcijas izdevās nosargāt. Martins, lai arī šoreiz startā bija par sekundes simtdaļu lēnāks nekā A. Tretjakovs, atkal finišēja ar labāko laiku (1:01,20) un pārsvaru pār Krievijas skeletonistu palielināja līdz 0,54 sekundēm. Šī Martinam Dukuram bija ceturtā uzvara šīs sezonas piecos posmos un devītā šāgada 11 sacensībās.

Savukārt Tomass vēlreiz bija trešais ātrākais, summā brālim zaudējot 0,92 sekundes un A. Tretjakovam – 0,38 sekundes. Ceturtās vietas ieguvējs S. Čudinovs no viņa atpalika par pussekundi.

Pasaules kausa kopvērtējumā rezultāti ir tādi paši kā piektdienas sacensībās – Martins Dukurs saglabā pārliecinošu pirmo vietu, A. Tretjakovs ir otrais, bet Tomass trešais. Nākamais Pasaules kausa izcīņas posms paredzēts jaunā gada pirmajā nedēļā Altenbergas trasē Vācijā.