11.12.2012 13:57

Dukurs konkurēs ar Štrombergu un Pļaviņu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dukurs konkurēs ar Štrombergu un Pļaviņu Krišjānis Grantiņš

Līdzjutēju aptauja par Latvijas gada populārākā sportista titulu, kurā cīnīsies Siguldas skeletonists Martins Dukurs, divkārtējais olimpiskais čempions BMX Māris Štrombergs un Londonas olimpisko spēļu bronzas laureāts pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš, ilgs līdz 20. decembra pusnaktij.

 

Līdz 10. decembra pusnaktij portālos "Delfi.lv" un "Olimpiade.lv" ritēja līdzjutēju balsojuma pirmā kārta, kurā no desmit titula pretendentiem tika atlasīti trīs populārākie. Noslēdzoties balsojumam, visvairāk balsu bija savācis M. Štrombergs, par kuru tika nobalsots 3496 reizes. Otrais bija M. Pļaviņš ar 1822 līdzjutēju balsīm, bet trešais – M. Dukurs ar 1365 balsīm. Viņam pavisam nedaudz zaudējusi tāllēcēja Ineta Radēviča.

Balsojuma finālā pirmās kārtas rezultāti tiek dzēsti un balsojums tiek atjaunots no nulles. Titulu "Gada populārākais sportists" iegūs un uz ceremonijas "Latvijas gada balva sportā 2012" skatuves tiks godināts sportists, kurš interneta balsojumā būs guvis vislielāko balsu skaitu. Lai iegūtu objektīvākus rezultātus, katru dienu internetā no vienas IP adreses var nobalsot vienu reizi. Balsojuma rīkotājiem ir tiesības pārbaudīt rezultātus un dzēst negodīgi veiktos balsojumus.

Šogad "Latvijas Gada balva sportā" tiks pasniegta 16 nominācijās un speciālbalvās, kurām pretendentus izvirzīja Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) pārstāvji, LOK izpildkomitejas locekļi, Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) pārstāvji, Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs, sporta federācijas, kā arī Latvijas sporta žurnālisti un citi nozares eksperti.

No Pierīgas sportistiem nominācijā "Labākais Latvijas sportists" uz balvu pretendē brāļi Martins un Tomass Dukuri, viņu tēvs un treneris Dainis Dukurs ir viens no pieciem pretendentiem uz balvu nominācijā "Labākais Latvijas treneris", bet uz Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvu pretendē baldonietis Rihards Snikus un Ropažu vidusskolas skolotājs Mārtiņš Drusts.

Televīzijas skatītājiem sportistu apbalvošanas ceremoniju būs iespēja vērot Latvijas televīzijas 1. kanālā (LTV1) 21. decembrī plkst. 21.15.