10.12.2012 10:41

Siguldas badmintonisti triumfē Latvijas jaunatnes čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
No kreisās – siguldieši Gints Bērziņš, Amanda Azarova, Liāna Lenceviča un Ardis Daniels Bedrītis No kreisās – siguldieši Gints Bērziņš, Amanda Azarova, Liāna Lenceviča un Ardis Daniels Bedrītis Siguldas badmintona klubs

Siguldas badmintona kluba un Siguldas sporta skolas pārstāvji vienspēļu un dubultspēļu turnīros piecās vecuma grupās izcīnīja 29 zelta, 19 sudraba un 15 bronzas medaļas, kas ir vairāk nekā visi pārējie Latvijas spēlētāji kopā.

 

Trim siguldiešiem, startējot divās vecuma grupās, izdevās izcīnīt pa sešām godalgām. Piecas zelta un vienu sudraba medaļu izcīnīja Liāna Lenceviča vecuma grupās līdz 13 un 15 gadu vecumam (U-13, U-15). Viņa uzvarēja abos vienspēļu turnīros, kā arī dubultspēlēs kopā ar Rūtu Aizupieti (U-13), Ardi Danielu Bedrīti (U-13) un Kristapu Kalniņu (U-15), bet pārī ar Līvu Pūku (U-15) ierindojās otrajā vietā.

Pa četriem Latvijas čempiona tituliem savā īpašumā ieguva Gints Bērziņš (U-11, U-13) un Teodors Kerimovs (U-17, U-19). G. Bērziņam vēl arī divas sudraba, bet T. Kerimovam – divas bronzas medaļas.

Pa trim uzvarām tika Jekaterinai Romanovai (U-19, U-17), Amandai Azarovai (U-11, U-13) un Ardim Danielam Bedrītim (U-15, U-13). Divas zelta medaļas izcīnīja Kristaps Kalniņš (U-15) un Kristaps Jānis Gulbis (U-19, U-17).

Vēl par valsts čempioniem atsevišķās spēļu kategorijās kļuva Arta Priedniece (U-11), Ieva Eglīte (U-17) un Rūta Aizupiete (U-13). Par Latvijas jauniešu čempionāta laureātiem kļuva Ēriks Bērziņš, Mārtiņš Jeseris, Jānis Norvelis, Rihards Sorokins, Edgars Strads, Anna Kupča, Anna Vītola, Līva Pūka, Luīze Gulbe, Linda Vorobeja, Amanda Agnese Arnicāne un Diāna Lenceviča.

15. decembrī Siguldā norisināsies Latvijas klubu komandu čempionāts.