08.12.2012 16:41

Florbolisti finišē sestajā vietā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pēc sāpīgā zaudējuma Vācijai pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā sešu Pierīgas klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas izlase atspēlējas un uzvar slovākus, taču piekāpjas norvēģiem.

 

 

Piektdien vēlu vakarā pusfināla spēlē turnīrā par 5.–8. vietu Latvijas izlase ar 6:2 pārspēja Slovākijas florbolistus. Pēc pirmās trešdaļas latvieši bija iedzinējos 0:1, taču otrajā vispirms panāca izlīdzinājumu, bet tad minūtes laikā guva vēl trīs vārtus. Viens precīzs metiens "Ķekavas Bulldogs" kluba uzbrucēja Henrija Uzrauga kontā, bet Ainārs Juškēvičs no Ulbroka/florbola skola "Masters" nopelnīja rezultativitātes punktu par piespēli.

Diemžēl pabeigt turnīru uz pozitīvas nots Latvijas florbolistiem neizdevās. Sestdien spēlē par piekto vietu pret Norvēģiju, kurā savainojuma dēļ nevarēja piedalīties Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs Mihails Kostusevs, sāncenši ātri divreiz pārspēja Ulbroka/FS "Masters" vārtsargu Indriķi Siliņu un pirmo trešdaļu pabeidza 4:1.

Pamatlaika pēdējās piecās minūtēs, spēlējot bez vārtsarga, Latvijas komanda guva trīs vārtus (vieni A. Juškēviča kontā), taču atspēlēties jau bija par vēlu – 5:7. Norvēģi līdz ar to revanšējās Latvijas valstsvienībai par zaudējumiem divu pēdējo pasaules čempionātu mačos par piekto vietu (gan 2010., gan 2008. gadā latvieši uzvarēja ar 6:5).

Vēl izlases rindās no Pierīgas klubu pārstāvjiem Šveicē spēlēja arī trīs kluba "Ķekava" florbolisti – aizsargs Mārtiņš Druvkalns un uzbrucēji Jānis Peičs un Gints Klēģers.

Pēdējos trijos pasaules čempionātos Latvijas florbola valstsvienība bija ieņēmusi piekto vietu.