09.12.2012 14:39

Brāļiem Šiciem devītā vieta Altenbergā (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļiem Šiciem devītā vieta Altenbergā (papildināta) Krišjānis Grantiņš

Siguldieši Andris un Juris Šici Pasaules kausa trešajā posmā kamaniņu sportā atkārto sezonas pirmajās sacensībās iespēto.

Sacensībās Altenbergas trasē Šici pirmajā braucienā uzrādīja devīto rezultātu 20 divnieku ekipāžu konkurencē, bet otrajā – desmito, kas ļāva saglabāt iepriekš iegūto pozīciju. Devītie brāļi bija arī pirmā posma sacensībās Īglsā.

Trešo posmu pēc kārtas par uzvarētājiem kļuva vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, Šici viņiem summā zaudēja 0,933 sekundes. Pasaules kausa kopvērtējumā siguldieši pēc trim posmiem ieņem astoto vietu.

Altenbergā notika arī Pasaules kausa sacensības dāmām. Maija un Elīza Tīrumas tām kvalificējās, dienu iepriekš Nāciju kausa izcīņā ierindojoties attiecīgi sestajā un vienpadsmitajā vietā.

Sestdien viņām par augstām vietām pacīnīties neizdevās. Elīza braucienos ierindojās 14. un 18. vietā un summā ieņēma 16. pozīciju, bet Maijai pēc ļoti neveiksmīga pirmā mēģinājuma neizdevās pakāpties augstāk par pēdējo 24. vietu. Summā uzvarētājai vācietei Natālijai Geizenbergerei māsas zaudēja attiecīgi 1,688 un 2,540 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā Maija Tīruma ieņem 17. vietu, bet Elīza Tīruma 25. vietu.

Svētdien diezgan pieticīgi bija arī vīru sacensību rezultāti. Mārtiņš Rubenis 32 dalībnieku konkurencē ieņēma 19.pozīciju (1,537 sekundes aiz uzvarētāja Fēliksa Loha), bet Inārs Kivlenieks – 23.vietu (+1,717 s).

Savukārt komandu stafetē Latvijas komanda E.Tīruma, I.Kivlenieks un brāļi Šici ierindojās sestajā vietā. Uzvarētājiem Vācijas kamaniņu braucējiem latvieši zaudēja 1,725 sekundes, bet no goda pjedestāla viņus šķīra 0,725 sekundes.

Nākamais Pasaules kausa izcīņas posms notiks no 14. līdz 16. decembrim Siguldā (treniņi – no 11. decembra). Sacensībām pieteikušies 140 kamaniņu braucēji no 27 valstīm.

(papildināta ar svētdienas sacensību rezultātiem)