07.12.2012 18:58

Martins Dukurs Vinterbergā atgriežas uz uzvaru takas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martins Dukurs Vinterbergā atgriežas uz uzvaru takas Krišjānis Grantiņš

Siguldas skeletonists Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās piektdien Vinterbergas trasē Vācijā izcīnījis trešo uzvaru šosezon un nostiprinājies vadībā kopvērtējumā.

Brālim Tomasam šoreiz piektā vieta.
Pirmajā braucienā, startējis trešais, lielisku rezultātu sasniedza Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas – 56,49 sekundes. Taču Martinam Dukuram bija ar ko atbildēt – 56,35 sekundes un iegūtas līderpozīcijas pēc pirmā mēģinājuma.

Tomass Dukurs kādu laiku turējās trešajā pozīcijā (+0,56 s), līdz viņu no tās nostūma brits Kristans Bromlijs (+0,48 s), kā arī vācieši Kristofers Groters (+0,52 s) un Aleksandrs Krekels (+0,54 s). Spēcīgais vācu skeletonists Franks Rommels, kurš iepriekšējā posmā pārtrauca Martina uzvaru sēriju, pēc pirmā brauciena Tomasam zaudēja sekundes piecas simtdaļas.

Otro braucienu Martins veica tikpat stabili kā pirmo, atkal sasniedza labāko rezultātu un palielināja pārsvaru pār A. Tretjakovu vēl par 0,02 sekundēm. Uz trešo, apsteidzot K. Bromliju, izdevās pakāpties K. Groteram (+0,90 s), bet Tomass Dukurs, braucienā sasniedzot ceturto laiku, pacēlās uz piekto pozīciju (+1,18 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četriem posmiem Martinam Dukuram ir 885 punkti. Uz otro vietu pakāpies A. Tretjakovs (802 p.), bet Tomass Dukurs ir trešais (786 p.). Nākamās sacensības paredzētas pēc nedēļas Laplaņā (Francija).

Jau ziņots, ka piektdien dāmu sacensībās 20. vietā ierindojās siguldiete Lelde Priedulēna.