06.12.2012 21:23

Pusfinālā bez Latvijas florbolistiem arī šoreiz

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pēc emocionālās uzvaras pār Čehijas izlasi Latvijas florbolisti, jau paši būdami favorītu statusā, pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Cīrihē zaudē Vācijai un izstājas no cīņas par medaļām.

 

Spēles sākumā iniciatīva piederēja Latvijas florbolistiem, taču vācieši sekmīgi aizstāvējās, "nosita" latviešu spēles tempu un palaikam atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Vienā no tādiem 12. minūtē viņi izvirzījās vadībā, bet jau divas minūtes vēlāk, sekmīgāk nospēlējot vārtu priekšā, vēlreiz pārspēja Ulbroka/florbola skola "Masters" komandas vārtsargu Indriķi Siliņu un panāca divu vārtu pārsvaru.

Divarpus minūtes līdz pārtraukumam un tikpat pēc otrās trešdaļas sākuma Mihails Kostusevs un Artis Raitums pēc Ingus Laiviņa piespēlēm izlīdzināja rezultātu 2:2. Tomēr piecas minūtes vēlāk Vācijas izlase vēlreiz izvirzījās vadībā un par spīti Latvijas florbolistu centieniem otrajā pārtraukumā devās, būdami vadībā 3:2.

Trešais periods aizritēja gandrīz nepārtrauktos Latvijas valstsvienības uzbrukumos, taču pārspēt vāciešu disciplinēto aizsardzību un lieliski spēlējošo vārtsargu Maiku Dīcu. Septiņas sekundes līdz pamatlaika beigām pretinieki ieraidīja bumbiņu tukšos vārtos – 2:4. Diemžēl arī šoreiz Latvijas florbolistiem neizdodas iekļūt pasaules čempionāta pusfinālā, kurā spēlēs rangā zemāk esošā Vācijas izlase, kas iepriekšējā turnīrā ieņēma tikai desmito vietu.

No sešiem Ulbrokas un Ķekavas florbola klubu spēlētājiem ceturtdaļfināla spēlē piedalījās pieci. Indriķis Siliņš aizvadīja labu spēli Latvijas izlases vārtos, bet četri laukuma spēlētāji rezultativitātes punktus nenopelnīja.

Latvijas valstsvienība pasaules čempionātā turpinās cīņu par piekto vietu, ko ieguvuši pēdējos trijos turnīros. "Mazajā pusfinālā" mūsējie tiksies ar Slovākijas izlasi, bet pēc tam tiksies ar Norvēģiju vai Čehiju.