06.12.2012 13:55

Dukuri, Drusts un Snikus pretendēs uz "Latvijas Gada balvu sportā”

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dukuri, Drusts un Snikus pretendēs uz "Latvijas Gada balvu sportā” Krišjānis Grantiņš

2012. gada labākie sportisti, treneri un komandas kļūs zināmi noslēguma ceremonijā, kas norisināsies 21. decembrī Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace". Pretendentu vidū ir arī Pierīgas novadu pārstāvji.

Šogad "Latvijas Gada balva sportā" tiks pasniegta 16 kategorijās, un balvu ieguvējus nosaka īpaši ceremonijai veidota žūrijas komisija aizklātā balsojumā.

Nominācijā "Labākais Latvijas sportists" uz balvu līdz ar pasaules čempionu orientēšanās sportā Edgaru Bertuku, futbola izlases kapteini Kasparu Gorkšu un divkārtējo olimpisko čempionu BMX Māri Štrombergu pretendē Siguldas skeletonisti brāļi Martins un Tomass Dukuri.

Martins iepriekšējā sezonā kļuva par pasaules un Eiropas čempionu, kā arī Pasaules kausa ieguvēju, bet Martins izcīnīja Eiropas vicečempiona titulu un bija trešais Pasaules kausa kopvērtējumā. Viņu tēvs un treneris Dainis Dukurs ir viens no pieciem pretendentiem uz balvu nominācijā "Labākais Latvijas treneris".

Cīņā par Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvu līdz ar paraolimpisko spēļu čempionu Aigaru Apini konkurēs uzreiz divi Pierīgas pārstāvji – baldonietis Rihards Snikus, kurš šogad Londonas paraolimpiskajās spēlēs izcīnīja ceturto vietu jāšanas sportā, un Ropažu vidusskolas skolotājs, pasaules čempionāta devītās vietas ieguvējs paratriatlonā Mārtiņš Drusts.

Balvām nominācijās "Labākā Latvijas sporta spēļu komanda" un "Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos" izvirzīta Latvijas vīriešu florbola izlase un Latvijas bobsleja četrinieku ekipāža, kuras pārstāv vairāki Pierīgas novadu sportisti.

Kopš 22. novembra portālos "Delfi.lv" un "Olimpiade.lv" rit līdzjutēju balsojums par gada populārāko sportistu, kurā ikviens var izvēlēties sev tuvāko sportistu no nosauktā nominantu saraksta. Desmit pretendentu vidū ir arī pagājušās sezonas visu iespējamo titulu ieguvējs skeletonā Martins Dukurs.