04.12.2012 11:57

Siguldas badmintonistiem divas uzvaras Tartu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Igaunijas "Grand Prix" izcīņā jauniešiem Siguldas badmintona kluba un sporta skolas pārstāves gūst panākumus gan vienspēļu, gan dubultspēļu turnīros.

 

Turnīrā Tartu piedalījās vairāk nekā 260 spēlētāju no Baltkrievijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas un Lietuvas, viņu vidū arī vairāki siguldieši.

Individuāli lielākos panākumus guva Liāna Lenceviča, kura kļuva par uzvarētāju vienspēļu turnīrā līdz 13 gadus vecajām spēlētājām (U-13). Vispirms viņa guva divas uzvaras grupu turnīrā, pēc tam pārspēja sāncenses ceturtdaļfinālā un pusfinālā, bet finālā triju setu cīņā ar 14:21, 21:9, 21:12 uzvarēja igaunieti Karinu Sēro.

Otru uzvaru Siguldas badmintonistes guva dubultspēļu turnīrā 17 gadus veco spēlētāju grupā, kur, izcīnot uzvaras visos trijos mačos, triumfēja Ieva Eglīte un Jekaterina Romanova. Finālā viņas ar 21:18, 21:11 pieveica Katarinu Klītu (Igaunija) un Jekaterinu Tarasenko (Baltkrievija).

Vienspēļu turnīrā (U-17 grupa) J. Romanova piedzīvoja zaudējumu izslēgšanas ceturtdaļfinālā, bet I. Eglīte – jau pirmajā kārtā. Ceturtdaļfināla kārtu neizdevās pārvarēt vēl vairākiem Siguldas badmintonistiem – Kristapam Jānim Gulbim un Teodoram Kerimovam U-17 vienspēļu un dubultspēļu turnīros, Kerimovam/Romanovai un Gulbim/Eglītei jaukto dubultspēļu turnīrā, kā arī Lencevičai un Līvai Pūkai U-15 dubultspēļu turnīrā.

Šīs nedēļas nogalē Siguldas labākie jaunie badmintonisti startēs savās mājās, kur notiks Latvijas jaunatnes čempionāts. Laureāti tiks noskaidroti vienspēlēs un dubultspēlēs jauniešiem un jaunietēm piecās vecuma grupās (sestdien līdz 11, 15 un 19 gadu vecumam, svētdien līdz 13 un 17 gadiem).