30.11.2012 15:47

Latvijas florbolisti devušies uz pasaules čempionātu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas florbolisti devušies uz pasaules čempionātu Latvijas Florbola savienība

Pēdējā brīdī Pierīgas florbola klubu pārstāvniecība valstsvienībā pieaugusi līdz sešiem spēlētājiem. Pasaules čempionāts notiks no 2. līdz 9. decembrim Šveicē.

Dienu pirms izlidošanas uz Šveici padziļinātā medicīniskajā apskatē tika konstatēts, ka kājas savainojuma dēļ valstsvienībai čempionātā nevarēs palīdzēt pieredzējušais Aigars Belasovs, un viņa vietā Latvijas florbola izlases galvenais treneris Īro Parviainens komandā iekļāva uzbrucēju Henriju Uzraugu no kluba "Ķekavas Bulldogs".

Jau iepriekš izlases rindās pasaules čempionātam bija pieteikti pieci Pierīgas klubu pārstāvji – vārtsargs Indriķis Siliņš un uzbrucējs Ainārs Juškēvičs no komandas Ulbroka/florbola skola "Masters", kā arī trīs florbola kluba "Ķekava" spēlētāji – aizsargs Mārtiņš Druvkalns un uzbrucēji Jānis Peičs un Gints Klēģers.

Pasaules čempionāta C grupas turnīrā Latvijas florbolisti sacentīsies ar Japānas, ASV un Čehijas izlasēm. Divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā un spēlēs ar kādu no divām labākajām D grupas – Somija, Krievija, Kanāda, Vācija – vienībām. Īro Parviainens ir pārliecināts, ka latviešiem pirmajās divās spēlēs ar japāņiem un amerikāņiem būtu jāuzvar, apakšgrupā izšķirošā varētu būt cīņa ar čehiem.

Visas Latvijas florbolistu spēles pasaules čempionātā tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas kanāls LTV 7.