23.11.2012 15:00

Kamaniņu sporta sezona sākas ar Ināra Kivlenieka uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu sporta sezona sākas ar Ināra Kivlenieka uzvaru www.delfi.lv

Inčukalna novada pārstāvis uzrāda labāko rezultātu kamaniņu sporta Nāciju kausa izcīņas sacensībās Īglsas trasē Austrijā, vairojot optimismu pirms sestdien un svētdien paredzētā Pasaules kausa izcīņas pirmā posma.

 

 

Nāciju kausa izcīņas vīru sacensībās, kas kalpo arī kā kvalifikācija pirms Pasaules kausa posma un kurās piektdien piedalījās 52 kamaniņu braucēji, I. Kivlenieks finišēja pēc 50,484 sekundēm. Tuvāko konkurentu Semjuelu Edniju no Kanādas viņš apsteidza par 0,145 sekundēm.

Pasaules kausa pirmā posma pamatsacensībām kvalificējās vēl divi Latvijas kamaniņbraucēji. Sesto labāko laiku sasniedza Mārtiņš Rubenis (0,293 sekundes aiz uzvarētāja), bet desmito – Kristaps Mauriņš (+0,491). Savukārt siguldiešiem Kristenam Rozītim un Artūram Dārzniekam kvalifikācijas barjeru pārvarēt neizdevās – attiecīgi 20. un 23. vieta (+0,760 un 0,859 s).

Dāmu sacensībās no trim Siguldas kamaniņu braucējām Pasaules kausa posmam kvalificējās divas. 44 dalībnieču konkurencē Elīza Tīruma ierindojās devītajā vietā 0,316 sekundes aiz uzvarētājas kanādietes Aleksas Gafas, bet pēdējo ceļazīmi uz sestdienas sacensībām ar 16. vietu nopelnīja Maija Tīruma (+0,409 s). Tikai sekundes divas tūkstošdaļas viņai zaudēja Ulla Zirne, kura palika pirmā aiz svītras.

Nāciju kausa divnieku ekipāžu sacensībās desmito vietu ieņēma Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš. Uzvarētājiem kanādiešiem Vokeram/Snitam viņi zaudēja 0,555 sekundes un kā pēdējie kvalificējās Pasaules kausa sacensībām.

Nāciju kausa izcīņā nepiedalās pasaules ranga vadošie sportisti, kuri tiesības startēt Pasaules kausa posmā ir ieguvuši automātiski. No Latvijas sportistiem tādi ir brāļi Andris un Juris Šici.

Sestdien Īglsā notiks sacensības dāmām un divnieku ekipāžām, bet svētdien – vīriem un stafešu komandām. Pasaules kausa ceturtais posms notiks Siguldā 15. un 16. decembrī.