22.11.2012 10:35

Pierīgas komandas pieveic rīdziniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas komandas pieveic rīdziniekus www.sports.carnikava.lv

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīrā uzvaras gūst Siguldas un Carnikavas basketbolisti, Saulkrastu komandai zaudējums.

 

 

Ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs izcīnījuši Carnikavas basketbolisti, kuri savā laukumā ar 75:64 pārspēja turnīra pastarīšus Bērnu un jauniešu basketbola skolas (BJBS) "Rīga", "Pārdaugava'95" un Latvijas Universitātes apvienoto komandu.

Panākums gan nebūt nenāca viegli. Pirmajā puslaikā sāncenši pārmaiņus izvirzījās vadībā, pēc lielā pārtraukuma carnikavieši kādu laiku saglabāja dažu punktu pārsvaru, taču 34. minūtē nokļuva zaudētājos (57:59). Kritiskajā brīdī trenera Arņa Krištopāna vadītie laukuma saimnieki guva desmit punktu pēc kārtas (71:60) un iniciatīvu vairs neatdeva.

Kristaps Briedis carnikaviešu labā guva 18 punktus, Toms Vandāns 12 un Edgars Vecums 11.

BJBS "Rīga"/"Pārdaugava" pirmajai komandai zaudējumu trešdien sagādāja basketbola klubs "Sigulda" – 75:70 (38:34). Siguldieši bija vadībā gandrīz visas cīņas garumā, vienubrīd sasniedzot pat 16 punktu pārsvaru (52:36). Taču izskaņā rīdzinieki starpību likvidēja un 70 sekundes līdz pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu (70:70). Atlikušajā laikā BK "Sigulda" spēlētājiem tomēr izdevās atgūt vadību un pabeigt cīņu savā labā.

Uzvarētāju rindās Artūrs Melnieks guva 24, Ilmārs Cīrulis 16 un Raimonds Rudzāts 14 punktus.

No trim Pierīgas klubiem pagaidām vispieticīgāk klājas Saulkrastu komandai, kas septiņās spēlēs piedzīvojusi piecus zaudējumus. Pēdējā mačā – 70:78 savā laukumā pret vieniem no turnīra līderiem olimpiskā centra "Limbaži" basketbolistiem.

Otrajā ceturtdaļā viesiem izdevās iespaidīgs izrāviens 21:6, kas pārtraukumā ļāva doties ar 17 punktu handikapu. Otrā puslaika sākumā Saulkrastu komanda metās atspēlēties un ātri vien pievilka līdz "minus pieci" (43:48). Ceturtās ceturtdaļas vidū viņi no pretiniekiem atpalika vairs tikai par viena metiena tiesu (57:60), tomēr šajā brīdī limbažnieki atbildēja ar deviņiem punktiem pēc kārtas, kas izšķīra cīņas likteni.

Kā jau ierasts, rezultatīvākie Saulkrastu kluba sastāvā bija Artjoms Ribakovs (27 punkti) un Andrejs Jansons (13 punkti).

LBL trešās divīzijas turnīra tabulā BK "Sigulda" ar piecām uzvarām septiņās spēlēs ir ceturtajā pozīcijā, Carnikava (4-3) septītajā un Saulkrasti (2-5) devītajā vietā 12 komandu konkurencē.