22.11.2012 13:39

Kristaps Zvejnieks septītajā desmitā Eiropas kausa posmā (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Kalnu slēpošanas milzu slaloma sacensībās Somijas kalnu kūrortā Levi mārupieti pieviļ neērtais starta numurs.

Trešdien pirmajā braucienā Zvejnieks distancē devās astoņdesmit piektais, kad trase jau bija pamatīgi izdangāta un neļāva pakāpties augstāk par dalītu 67. vietu 97 dalībnieku konkurence. Tiesa, rezultāti bija ļoti blīvi – no uzvarētāja francūža Matjē Fevrē Zvejnieku šķīra tikai 2,34 sekundes. Lai iekļūtu starp tiem 60 sportistiem, kas veica arī otro braucienu, vajadzēja finišēt par 0,24 sekundēm ātrāk.

Ceturtdien pirmajā braucienā Kristapam bija 86. starta numurs, un arī finišā viņš bija 86. vietā, līderim somam Viktoram Malmstrēmam zaudējot četrarpus sekundes.

Tuvāko dienu laikā Levi notiks vēl divas Eiropas kausa izcīņas sacensības slalomā.

Tostarp vairāki citi Latvijas kalnu slēpotāji šonedēļ piedalās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) reitinga sacensībās – pēc ranga nedaudz zemākās par Eiropas kausu – Norvēģijā.

Divās sacensībās supergigantā vīriem 170 dalībnieku vidū bija trīs Pierīgas sportisti – mārupietis Roberts Rode ierindojās 111. un 56. vietā, Kristapa Zvejnieka jaunākais brālis Miks ieņēma 145. un 126. vietu, bet siguldietis Daniels Fogelis 151. un 141. vietu. Dāmu sacensībās, kurās startēja 85 kalnu slēpotājas, Agnese Āboltiņa no Ķekavas novada Rāmavas sasniedza 74. un 53. rezultātu.

(papildināta ar ceturtdienas sacensību rezultātiem)