17.11.2012 20:09

"LDE/Miesnieki" kļūst par pirmajiem Prezidenta kausa ieguvējiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"LDE/Miesnieki" kļūst par pirmajiem Prezidenta kausa ieguvējiem Zigismunds Zālmanis, Nikon

Ķekavas novada regbija klubs sezonu noslēdz ar uzvaru Latvijas čempionāta pēdējā spēlē un jaundibinātā Prezidenta kausa izcīņā.

 

 

Prezidenta kausu savstarpējā cīņā izcīna šāgada Latvijas čempioni un kausa ieguvēji klasiskajā regbijā. Latvijas čempionāta kalendārs pēdējā kārtā šīs komandas saveda kopā – čempionu titulu jau nodrošinājušie "LDE/Miesnieki" tikās ar kausa ieguvējiem "Eži/LMT" regbistiem.

Pirmos punktus šajā mačā guva "LDE/Miesnieki". Jānis Skuja piezemēja bumbu "Eži/LMT" ieskaites laukumā, bet Gunārs Andersons ar precīzu realizācijas sitienu panāca 7:0 Latvijas čempionu labā. Arī spēles turpinājumā labāk veicās "miesniekiem" – Jānis Priede ar piezemējumu panāca 12:0. Tad ar asu izrāvienu atbildēja "eži" – Ruslans Kotļevs piezemēja bumbu, bet Kristaps Bērziņš precīzi izpildīja realizācijas sitienu, panākot 7:12. Pirmā puslaika atlikušajā laikā punktus guva vairs tikai "LDE/Miesnieki". Pa piezemējumam izdarīja Edgars Cīrulis, Valters Raņķis un J. Priede, kopumā ļaujot ķekaviešiem noslēgt pirmo puslaiku ar 27:7 savā labā.

Mača otrajā daļā "LDE/Miesnieki" turpināja dominēt. Vispirms vēlreiz izcēlās V. Raņķis, bet G. Andersons bija precīzs, sitot realizāciju. Spēles izskaņā vēlreiz piecus punktus nopelnīja J. Skuja, liekot punktu Prezidenta kausa izcīņai – 39:7 (27:7), informēja Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs Jānis Erenbergs.

"Man patika spēle kopumā, jo tā bija interesanta, ar mazu pārkāpumu skaitu. Prieks, ka uzvarējām, kaut arī pirmajā puslaikā varēja būt mazāk brāķa. Prieks arī par komandas veterāniem – Jānis Priede izdarīja divus piezemējumus, tāpat arī Jānis Skuja un Valters Raņķis. Žēl, ka satraumējās Emīls Balodis, kuru atzinām par labāko spēlētāju mūsu rindās," norādīja "LDE/Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris. "Sezonas beigas mums bija labas. Veterāni rādīja labāko sniegumu, arī daži jaunie. Turklāt jāpiemin, ka Prezidenta kausa izcīņu aizvadījām bez četriem, pieciem pamatsastāva spēlētājiem."

Kompānijas "LDE" pārstāvis Edgars Puķītis pavēstīja, ka ir ļoti apmierināts ar sadarbību aizvadītajā sezonā, kurā komanda izcīnīja čempionu titulus gan septītniekā, gan klasiskajā regbijā. "Nākamgad noteikti turpināsim sadarbību ar "Miesniekiem". Galvenais uzdevums, pie kā strādāsim, būs kluba bāzes izveide," izteicās E.Puķītis.

Otrā Latvijas regbija čempionāta pēdējās kārtas spēlē sestdien "Garkalne/Livonia" ar 17:45 (5:35) piekāpās "Kalves" regbistiem un noslēguma tabulā palika ceturtajā vietā. Uzvaras gadījumā garkalniešiem būtu izdevies apsteigt "LMT/Eži" regbistus un iekļūt labāko trijniekā. Septītajā vietā astoņu komandu konkurencē finišēja regbija klubs "Baldone".