13.11.2012 20:08

Stopiņu handbolistēm sešu uzvaru sērija

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistēm sešu uzvaru sērija Krišjānis Grantiņš

Ar 12 punktiem sešās spēlēs Stopiņu novada handbolistes ir pārliecinošas Latvijas čempionāta turnīra tabulas līderes.

 

 

Pagaidām grūtāko panākumu šajā sezonā Latvijas čempiones izcīnīja nedēļas nogalē Ludzā pret sporta kluba "Latgols" komandu – 25:23 (17:12).

Līdz pirmā puslaika vidum Stopiņu novada komandas (NHK) spēlētājas bija iekrājušas iespaidīgu handikapu 15:6. Laikā paņemts minūtes pārtraukums mājiniecēm palīdzēja šo izrāvienu apturēt, un otrā puslaika sākumā no Ulbrokas komandas pārsvara nekas daudz vairs nebija palicis – 17:14.

Nākamajās astoņās minūtēs viešņas iemeta četrus vārtus pēc kārtas, taču ludzānietēm vēlreiz izdevās starpību samazināt – kad jāspēlē bija vēl sešas minūtes, tā bija tikai divi vārti (24:22). Šo slideno pārsvaru stopiņietēm tomēr izdevās nosargāt. Uzvarētāju labā Elita Ekkerte guva astoņus un Elza Seržante piecus vārtus.

Otrdien Stopiņu komanda otrreiz sezonā tikās ar savām pretiniecēm pagājušās sezonas finālā LSPA handbolistēm un arī šoreiz bija pārākas – 32:21 (14:9).

Septiņas minūtes līdz pirmā puslaika beigām studentes bija vadībā 9:8, taču nākamos vārtus guva tikai pēc 17 minūtēm, kuru laikā ulbrokietes pretinieču vārtos bija sametušas 13 bumbas pēc kārtas (21:9). Turpinājumā čempiones saglabāja drošu 10–13 vārtu pārsvaru. Elita Ekkerte Stopiņu NHK labā guva 12 vārtus, Ivita Asare desmit, Lana Nikolajevs sešus.

Turnīra tabulā ulbrokietes tuvākās sekotājas apsteidz par sešiem punktiem. Piekto vietu sešu komandu konkurencē ieņem Salaspils handbola klubs, kas zaudējis visās četrās līdzšinējās spēlēs.