13.11.2012 12:54

Garkalniete uzvarējusi Eiropas čempionātā kamanu suņu sportā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalniete uzvarējusi Eiropas čempionātā kamanu suņu sportā garkalne.lv

Ilze Dombrovska ar Sibīrijas haskiju Hialux sacensībās Vācijā bija labākā dāmu baikdžoringa disciplīnā ziemeļu šķirnes suņu klasē.

 

 

Eiropas čempionātā kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos piedalījās 300 dalībnieku un 1200 suņu no 22 valstīm. Sacensības norisinājās vairākās vecuma grupās un vairākās disciplīnās – kanikrosā (suns kopā ar skrējēju), baikdžoringā (suns ar velosipēdistu), skuteru klasē (viens vai divi suņi velk bezpedāļu velosipēdu) un vairāku suņu vilktu velokamanu klasē. Katram dalībniekam distance bija jāveic divas reizes, rezultātus rēķināja, summējot abus uzrādītos laikus.

Garkalniete Ilze Dombrovska ar divus gadus veco haskiju Hialux startēja baikdžoringa disciplīnā, kurā, tāpat kā vairākās citās, rīkotāji, vērtējot rezultātus, bija izdalījuši ziemeļu šķirņu suņu klasi. Tas darīts, jo ziemeļu suņu šķirņu pārstāvji nevar konkurēt ātruma ziņā ar speciāli sprinta distancēm selekcionētiem suņiem, kuru auguma parametrus neierobežo šķirņu standarti, informē portāls "Garkalne.lv".

Savā klasē Ilze un Hialux summā uzrādīja labāko laiku (25 minūtes un 13,3 sekundes) un izcīnīja pirmo vietu, bet dāmu baikdžoringa sacensību kopvērtējumā 32 dalībnieču konkurencē ieņēma 22. vietu, uzvarētājai norvēģietei Linnai Beatei Sindingai-Larsenai zaudējot nepilnas septiņas minūtes. Zīmīgi, ka I. Dombrovskai izdevās apsteigt vācieti Niči, kura pagājušā gada pasaules čempionātā izcīnīja trešo vietu.

Eiropas čempionātā startēja vēl viens Garkalnes novada pārstāvis – Mārtiņš Kristons. Viņš kopā ar Sibīrijas haskijiem Džimu un Ikiaq skuteru klasē 55 braucēju konkurencē ieņēma 35. vietu, bet ziemeļu šķirņu suņu klasē – septīto vietu.