08.11.2012 22:32

Brāļi Dukuri piesakās uz goda pjedestālu Leikplesidā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Dukuri piesakās uz goda pjedestālu Leikplesidā Krišjānis Grantiņš

Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā skeletonā Leikplesidā (ASV) siguldieši Martins un Tomass Dukuri pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņem attiecīgi pirmo un trešo vietu. Trešais brauciens piektdien sāksies plkst. 17 pēc Latvijas laika (tiešraide kanālā LTV7).

 

Vēl sacensību dienā Starptautiskās Bobsleja federācijas (FIBT) interneta lapa vēstīja, ka sacensības Leikplesidā risināsies pēc eksperimentāla formāta – desmit labākie skeletonisti pēc pirmajiem diviem braucieniem iekļūs finālā un piektdien veiks izšķirošo trešo braucienu, kas noteiks galīgo vietu sadalījumu. Tomēr izrādījās, ka neilgi pirms sacensību sākuma rīkotāji šo daudz kritizēto sistēmu bija mainījuši, un posma laureāti tiks noteikti triju braucienu summā.

Pirmajā braucienā pašreizējais Pasaules kausa īpašnieks un pasaules čempions Martins Dukurs pieļāva pāris nelielas kļūdiņas, taču, par spīti tam, uzrādīja labāko rezultātu – 53,69 sekundes. Tikai sekundes divas simtdaļas viņam zaudēja vācietis Franks Rommels, taču nedaudz vēlāk viņš par tehnisko noteikumu pārkāpumu tika diskvalificēts.

Trešo rezultātu, no brāļa atpaliekot par 0,15 sekundēm, sasniedza Tomass Dukurs, tuvāko sekotāju Aleksandru Tretjakovu no Krievijas viņš apsteidza par 0,07 sekundēm.

Otrajā braucienā labāko rezultātu (53,81 s) sasniedza Tretjakovs, summā pakāpjoties uz otro vietu. Tomass bija otrais ātrākais (53,93), bet Martins trešais (54,02). Summā pirms trešā brauciena līdera Martina Dukura pārsvars pār Krievijas skeletonistu ir minimāls – sekundes viena simtdaļa, bet Tomass brālim zaudē tikai 0,06 sekundes. Tas piektdien sola aizraujošu cīņu par vietām uz goda pjedestāla.

"Rūpējamies, lai skatītājiem būtu interesanti," ekspresintervijā pēc pirmās dienas sacensībām pajokoja Tomass Dukurs. Ceturtajā vietā esošais amerikānis Džons Deilijs no viņa atpaliek jau ievērojami – 0,96 sekundes.

Ceturtdien dāmu sacensībās 21. vietā 23 dalībnieču konkurencē ierindojās siguldiete Lelde Priedulēna. Pirmajā braucienā jaunā skeletoniste finišēja pēc 57,70 sekundēm un nekvalificējās otrajam braucienam, kuru veica 20 labākās dalībnieces. No 20. pozīcijas 19 gadus veco Leldi šķīra 0,17 sekundes.

Pasaules kausa izcīņas sacensībās Priedulēna debitēja tikai šāgada janvārī, bet šosezon plāno piedalīties visos posmos.