06.11.2012 11:51

Konkurē ar Siguldas kamaniņu braucējiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Konkurē ar Siguldas kamaniņu braucējiem bobtrase.lv

Jauniešu sacensībās starta rāvienos starp labākajiem iekļūst arī jaunie kamaniņu braucēji no citiem Pierīgas novadiem.

 

 

Prezidenta kausa izcīņā Siguldas bobsleja un kamaniņu trases mākslīgā ledus starta estakādē sacensības notika trijās vecuma grupās jauniešiem un jaunietēm. Dalībnieku vidū bija ne tikai siguldieši, bet arī jaunieši no citām Pierīgas vietām, kur bērniem no 10 gadu vecuma ir iespēja apgūt kamaniņu sporta pamatus, lai tos tālāk pilnveidotu Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē, kā arī Murjāņu Sporta ģimnāzijā.

Kamaniņu braucējiem bija pa diviem starta mēģinājumiem, un vietas tika sadalītas pēc šo divu rezultātu summas.

Vecākajā grupā (1995.–1997. g. dz.) dubultuzvaru svinēja Kendija un Kristers Aparjodi no Saulkrastiem. Jauniešu konkurencē Kristers divu mēģinājumu summā pārspēja Kristapu Krauzi no Inčukalna un siguldieti Andi Andrejonoku, bet Kendija – Paulu Ābeli un Lauru Virsnieci no Siguldas.

Vidējā vecuma grupā (1998.–2000. g. dz.) puišiem labāko trijniekā iekļuva Edgars Karnītis no Saulkrastiem, Mārtiņš Bots no Ropažiem un Aleks Vanzovičs no Siguldas, bet meitenēm – Elīna Žurzdiņa, Arina Cicjura no Zaķumuižas un siguldiete Zelma Bite.

Jaunākajā grupā labākos rezultātus sasniedza Lūkass Krasts no Ulbrokas un Laura Zutere no Ropažiem.

Latvijas kamaniņu sporta pieaugušo un junioru izlases dalībnieki šobrīd izmēģina 2014. gada ziemas olimpisko spēļu trasi Sočos.