01.11.2012 15:11

Babītes volejbolistēm pirmā pārbaude Baltijas līgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uzbrukumā SK "Babīte" un Latvijas izlases līdere Sandra Breikša Uzbrukumā SK "Babīte" un Latvijas izlases līdere Sandra Breikša Latvijas Volejbola federācija

Nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Jonavā sporta kluba (SK) "Babīte" dāmu volejbola komanda aizvadīs Baltijas līgas pirmās kārtas spēles.

 

 

Ja ziņots, ka šogad Baltijas volejbola līgā dāmām piedalīsies 12 komandas – pa trim no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas. Latviju turnīrā vēl pārstāvēs valsts junioru izlase un komanda Jelgava/LU.

Piektdien, sestdien un svētdien trīs Latvijas komandas sacentīsies ar trim Lietuvas vienībām. Babītes volejbolistēm spēļu secībā pretī stāsies Viļņas klubs "SM Tauras VTC", Kauņas "Heksa" un Jonavas "Achema-KKSC". Līdzīgā veidā ar triju dienu sabraukumiem pašu laukumā un viesos latvietes mērosies spēkiem arī ar Igaunijas un Baltkrievijas volejbola komandām. 16.–18. novembrī Piņķos viesosies trīs Igaunijas vienības, kas pirmajā sabraukumā zaudēja visās deviņās spēlēs pret baltkrievietēm.

Pēc pirmā posma, kurā tiks aizvadītas divu apļu cīņas, finālturnīrā iekļūs pa labākajai komandai no katras valsts plus pamatturnīra četras citas labākās vienības. Konkrēts mērķis kvalificēties finālturnīram, kas paredzēts nākamgad marta beigās, Baltijas līgā SK "Babīte" volejbolistēm pirmajā sezonā nav izvirzīts.

"Vispirms jāpārbauda, kāda ir mūsu vieta šādā sabiedrībā. Igaunijas un Lietuvas komandu spēku apmēram zinām un cīņās ar viņām droši vien varētu domāt par kādu medaļu. Taču Baltkrievijas klubi nav redzēti, un par viņu spēku grūti spriest," komandas izredzes komentēja Babītes sporta kluba vadītājs Guntars Reika.