31.10.2012 14:29

Bricis un "Chandra H" uzvar LJF Rudens sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bricis un "Chandra H" uzvar LJF Rudens sacensībās Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra "Kleisti" jāšanas manēžā aizvadītas Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) Rudens sacensības šķēršļu pārvarēšanā, kurās piedalījās arī sportisti no Lietuvas un Igaunijas.

 

 

Šķēršļu pārvarēšanā sacensības tika aizvadītas četros maršrutos, un visos starts bija paredzēts bez ierobežojumiem dalībniekiem. Tādējādi kopā varēja startēt visdažādāko sportistu vecuma un meistarības grupu pārstāvji, arī bez zirgu vecuma ierobežojuma, informēja LJF preses dienests.

Sacensību galvenais maršruts bija ar 130 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs. No 15 dalībnieku pāriem astoņi pamatmaršrutu veica bez soda punktiem, bet otrajā fāzē starp nekļūdīgajiem visātrākais bija un uzvaru izcīnīja Babītes novada pārstāvis Ģirts Bricis ar zirgu Chandra H no sporta kluba "Sport de Lux". Otrajā vietā Sergejs Šakurovs ar Ginster, bet trešais bija Andis Vārna ar Zodemus M.

"Lieliski, ka bija daudz dalībnieku, un atklāto maršrutu iekļaušana programmā pierādīja, ka sportistiem tie ir vērtīgi un nepieciešami, jo rada iespēju kopējā konkurencē sacensties un savus spēkus pārbaudīt visiem, kurus LJF kausa izcīņas nolikums vasaras sezonā sadala pa sportistu un zirgu vecuma grupām," uzskata Ģ. Bricis.

"Domāju, ka sacensības ir ļoti noderīgas, un LJF to rīkošanas tradīciju turpinās arī nākamgad. Priecājos par uzvaru sacensību galvenajā maršrutā, un varu atkārtot tikai jau iepriekš teikto, – ja Chandra izlec bez soda punktiem, arī uzvar, jo tai ir visātrākās kājas!"

Vienā no trim pārējiem maršrutiem pirmo vietu izcīnīja Maira Leja ar Talisman Pikabello no Jaunmārupes sporta kluba "Temperaments", bet otro vietu – Tatjana Rezņuka ar Antej no Ķekavas novada zemnieku saimniecības "Mežstrazdiņi".

Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) Rudens sacensībām šķēršļu pārvarēšanā paredzēti trīs posmi, kas paredzēti 3. un 17. novembrī.