30.10.2012 11:55

Pierīgas stiprinieki cilā svarus un laužas ar rokām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Salaspils un Siguldas spēkavīri un sievas izcīnījuši godalgotas vietas Latvijas kausa izcīņas sacensībās pauerliftingā un armrestlingā.

 

 

Nedēļas nogalē Salaspilī kultūras namā "Rīgava" novada domes kausa izcīņas sacensībās armrestlingā, kas vienlaikus bija arī Latvijas kausa izcīņas ceturtais posms, labāko vidū bija vairāki mājinieki.

Dāmām svara kategorijā virs 70 kilogramiem savu pārākumu kārtējo reizi apliecināja vairākkārtējā Eiropas un pasaules čempionātu medaļniece Žanna Čingule – viņai pirmā vieta.

Svara kategorijā līdz 74 kilogramiem otro vietu kopvērtējumā ieguva Kaspars Grāvis, kurš cīņā ar kreiso roku ieņēma trešo vietu, bet cīņā ar labo bija labākais. Trešajā vietā šajā kategorijā ierindojās Raimonds Liepiņš. Sacensībās dalībniekiem ar īpašām vajadzībām pirmo vietu izcīnīja Juris Tomsons no Ropažiem.

Savukārt Siguldas sporta kluba "Panatta Fitness" sportisti startējuši Latvijas kausa izcīņas 14. posma sacensības svaru stieņa spiešanā guļus. 15 komandu vērtējumā siguldieši ieņēma sesto vietu un izcīnīja arī vairākas individuālās medaļas.

Sacensībās jauniešiem (līdz 18 gadu vecumam) svara kategorijā līdz 74 kilogramiem "Panatta Fitness" pārstāvji guva dubultuzvaru – pirmajā vietā ierindojās Dāvis Zavickis (110 kg), bet otrajā Emīls Ločmelis (85 kg). Savukārt senioru konkurencē otro vietu kategorijā līdz 83 kg ieņēma Guntis Zvejnieks (120 kg).

Piektajās vietas savās vecuma un svara kategorijās ierindojās Renārs Semjonovs un Agris Lelis, sestais bija Elmārs Rudzītis.

10. novembrī Siguldas 1. pamatskolas sporta kompleksā notiks Latvijas kausa izcīņas svaru stieņa spiešanā guļus nākamais posms un Siguldas kausa izcīņa, ko rīkos sporta klubs "Panatta Fitness" sadarbībā ar Latvijas Pauerliftinga federāciju.